Elon Musk bankot venne?

Elon_Musk_wikimedia

Elon Musk az egyik legnépszerűbb személyiség a Twitteren. Ráadásul jól ismert a vicces válaszai és véleményei miatt a fontos ügyekben. Az elmúlt időszakban a pénzügyi szektorban és a közösségi médiában az egyik legnépszerűbb téma a Silicon Valley Bank bezárása.

A kaliforniai hatóságok nemrégiben elrendelték a Silicon Valley Bank bezárását. Az egész azután kezdődött, hogy a bank körül számos aggodalom merült fel, hogy nehézségei vannak a tőkebeszerzéssel. Ez azonban végül hatássá vált, amikor a bank eladását fontolgatta. Különböző események sorozata miatt a bank mostanra bezárt.

Google_news_logo

Egyik friss tweetjében Elon Musk azt állította, hogy szívesen megvenné a SVB-t.

Hirdetések

A Tesla befektetők nem támogatják Musk ötletét

Musk azt közölte, hogy nyitott az ötletre, miután Min-Liang Tan, a Razer egyik alapítója megosztotta a gondolatait arról, hogy a Twitter megvásárolja a SVB-t és digitális bankká váljon. Musk csak ezt válaszolta a tweetre, anélkül, hogy sok részletet elárult volna.

Bár sokan nagyszerű lehetőségnek tartják ezt, nem mindenki osztotta ugyanazt a véleményt. Egy Tesla befektető, Sanjay így reagált: “És elad még 20 milliárd dollárnyi Tesla részvényt. Köszönöm, de nem!”

A Silicon Valley Bank eseménye egyértelműen katasztrofális. Míg 2022-ben több kriptopénz cég bukásának éve volt, addig 2023 újabban a bankok végjátékának éve lehet.

További hírek:

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.