Lengyelországban mesterséges intelligencia robotot neveztek egy cég élére

robot ceo

Egy mesterséges intelligencia robotot neveztek egy lengyel cég élére, mint kísérleti vezérigazgatót.

Helló, Mika vagyok

Google_news_logo

A technológia még mindig kísérleti, a robot vezérigazgató a cég növekedését az egyszeri gyűjtemények, a kommunikáció vagy akár stratégiai tervezés területén kívánja vezetni.

Az AI főnök kezdetben csak üdvözölte a potenciális ügyfeleket, de most kiszélesedtek a feladatai, beleértve a művészek kiválasztását egyedi palackok tervezéséhez. Mika azt mondja, hogy ő valami olyan különleges dolgoz hoz a munkához, amit ember nem tud.

Hirdetések

A döntéseim kiterjedt adatelemzésen alapulnak, és a vállalat stratégiai céljaihoz igazodik. Nincs személyes elfogultsága, így elfogulatlan tud stratégiai döntéseket hozni, amelyek a szervezetek érdekeit helyezik előtérbe.

Vajon Mika valódi vagy csak egy trükk? A cég elnöke szerint, a robot CEO határozottan valódi és nagy előnyt jelent a cég számára.

Néhányan aggódhatnak amiatt, hogy a Mika-féle AI robotok átveszik a munka világát, de az elnök azt mondja, hogy az emberi vezérigazgatóknak nem kell aggódniuk, hogy lecserélik őket. Nincs ok az aggodalomra, a mesterséges intelligencia nem fog sem felvenni, sem kirúgni embereket. A legfontosabb döntések még mindig az emberi vezetők hozzák majd meg, de nem lehet figyelmen kívül hagyni ezt a technológiát a jövőben.

Forrás PhoneBazis

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.