“Semmi közünk hozzá” – Ukrajna a Nord Stream elleni támadásokról

newsportal featured image

A ukrajnai elnök egyik magas rangú tanácsadója azt állította, hogy Kijev “abszolút nem volt érintett” az északi áramlati csővezetékek elleni támadásokban, amelyek tavaly történtek – írja a Sky News. Mykhailo Podolyak, aki azt mondta, hogy nincs információja arról, mi történt valójában, egy New York Times jelentésre reagált, amely amerikai tisztségviselőkre hivatkozva arra utalt, hogy egy pro-ukrán csoport felelős lehet a támadásokért.

Az amerikai tisztségviselők szerint semmi sem utal arra, hogy Volodymyr Zelenskyy vagy a legfelsőbb tisztségviselői érintettek lettek volna a támadásokban. Az északi áramlati csővezetékek, amelyeket az orosz gáz szállítására építettek a tenger alatt, tavaly robbanások következtében repedeztek meg.

Oroszország ezt az új jelentést kihasználva az ENSZ nemzetközi vizsgálatra történő kezdeményezésére hivatkozik, és azzal érvel, hogy “csak bizonyítja, hogy az a kezdeményezésünk, hogy nemzetközi vizsgálatot indítunk, nagyon időszerű”. Moszkva tervezi, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsában március végéig szavazást kezdeményez a tervezetéről, amely arra kéri az ENSZ főtitkárát, Antonio Guterrest, hogy hozzon létre ilyen vizsgálatot.

Hirdetések
Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .