Képes lesz-e a továbbjutásra a Chelsea?

chelsea fc tovabbjut-e

Nehéz helyzetben van a Graham Potter csapata, a Chelsea, hiszen sorozatosan nagyon gyenge formát mutatnak. Ám ennek ellenére a Borussia Dortmund elleni mérkőzésen mégis többen a londoni kékek továbbjutásában bíznak. Hogy így lesz-e, azt majd a kedden este 21 órakor kezdődő találkozón megtudjuk.

Google_news_logo

Chelsea – Borussia Dortmund

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a német csapat győzedelmeskedett 1-0-ra Ayademi remek szóló góljával. A kékek most odahaza vívhatják ki a továbbjutást, és a Stamford Bridge közösségének támogatására szüksége is lesz a csapatnak. Bár az újonnan kinevezett vezetőedzőben úgy tűnik bízik az új tulajdonos, ám mégis hatalmas nyomás nehezedik Potterre. Az angol sajtó “vízválasztónak” címezte a holnapi mérkőzést, hiszen egy újabb vereséggel könnyen elveszítheti az állását is az angol edző.

Ebben az évben mindössze egy alkalommal győzött csupán a Chelsea együttese, és februárban is csak egy rúgott gólra futotta a frissel felvásárolt játékosoknak.

Hirdetések

A legutóbbi öt mérkőzése a Chelseanek:

  • Chelsea – Leeds 1-0
  • Tottenham – Chelsea 2-0
  • Chelsea – Southampton 0-1
  • Dortmund – Chelsea 1-0
  • West Ham – Chelsea 1-1

Dortmund remek formában van

A vendégek nagyszerű formában vannak, hiszen egy 12 mérkőzés óta tartó győzelmi sorozat után érkeznek Londonba. A gólokat is szép számmal termelik, így mindenképp benne van a játékukban a gól a Chelsea ellen is.

A Borussia legutóbbi mérkőzései:

  • Dortmund – Liepzig 2-1
  • Hoffenheim – Dortmund 0-1
  • Dortmund – Hertha 4-1
  • Dortmund – Chelsea 1-0
  • Bremen – Dortmund 0-2

Rengeteg a sérült mindkét csapatnál

A sérültek listáját elnézve mindkét együttes könnyedén kiállíthatna egy újabb csapatot. A hazaiaknál hiányzik Aubameyang és Badiashile (hiszen ők kikerültek a BL csapatba nevezett játékosok közül), valamint Broja, N’Golo Kante, Makueke, Mendy, Mason Mount és Tiagos Silva. Pulisic, James és Azpilicueta játéka egyenlőre kérdéses.

A dortmundiaknál az előző mérkőzés hőse Adeyemi, valamint Duranville, Kamara, Kobel, Malen, Morey Bauza, Moukoko, és Ryerson kénytelen kihagyni a találkozót.

További hírek:

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .