20 év börtönt kapott a csecsemőgyilkos nő

csecsemő

Egy nőt húsz évre ítélt a bíróság, miután elkövette a legszörnyűbb tettet, ami egy anyától elképzelhető: megölte nyolchetes kisfiát és megpróbálta megölni kéthetes lányát – írja az angol BBC. A nő nevét jogi okokból nem hozzák nyilvánosságra, de bűnét nem tudja elrejteni.

A gyilkosság 2021. július 27-én Észak-Írországban történt. A nő elismerte, hogy kést szúrt a gyermekeibe, de a vádakat tagadta. Az ügy márciusban jutott el a Belfast Crown bíróságra, ahol a nőt bűnösnek találták.

Google_news_logo

Az apa nyilatkozatában leírhatatlan fájdalmáról beszélt: “Szavakkal nem tudom leírni, min mentünk keresztül családommal. Soha nem láthattuk a fiam felnőni, de soha nem felejtjük el őt.”

Hirdetések

Az ítélet automatikusan életfogytig tartó börtönbüntetést jelent a nő számára, és a minimum büntetési időt most állapították meg.

Az ügyész a tárgyalás során a nőre terhelő vallomást tett, mondván, hogy a nő “méreg és ellenszenv” miatt szúrt bele a gyermekeibe, ezzel próbálva megbosszulni partnerét. A nő ezt tagadta. Egy pszichiáter szerint a nő ezt mondta neki:

“Ő tönkretette az életem, tehát én is tönkreteszem az övét.”

A nő a gyilkosság után öt telefonhívást tett, többek között a gyerekek apját is felhívta, és azt mondta neki, hogy a lányuk “lassan vérzik”. Csak e hívás után hívta a 999-et, a rendőrséget, ahol beismerte: “Megöltem a gyerekemet miatta.”

Ez az eset ismét rávilágít arra, hogy a családon belüli erőszak súlyos következményekkel járhat, és milyen mély sebeket ejthet azokban, akiket a legjobban szeretnénk védeni. Emlékeztet minket arra, hogy milyen fontos a segítségnyújtás és a beavatkozás, amikor a legkiszolgáltatottabbak a veszélynek vannak kitéve.

További hírek:

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .