Botrány: Az UEFA szerint a Barcelona rombolja a Bajnokok Ligája imázsát

barcelona uefa rombolja az imazst

A Közügyészség beadványának benyújtása és a Barcelona elleni vádak súlyosan veszélyeztetik a klub esélyeit az európai versenyekben való részvételre a következő szezonban.

Amint az elfogadásra kerül a feldolgozásra, amire minden jel arra utal, hogy sor kerül rá, az UEFA feltehetően azt fogja figyelembe venni, hogy a katalán csapat jelenléte károsítaná a Bajnokok Ligájának hírnevét a következő szezon európai versenyeiben.

Google_news_logo

Az 4. cikk nem hagy kétséget afelől, hogy ez a cikk érvényesül azon vonal kialakítása érdekében, amely védi a játék szellemét, és különösen azokat az értékeket, amelyeket az UEFA a méltó verseny biztosítása érdekében kíván kialakítani.

Hirdetések

A Bajnokok Ligája, az Európa-liga és a Konferencia-liga szabályzatai az 4. cikk G pontjában rögzítik a klubok felvételi szempontjait és eljárási rendjét, és hangsúlyozzák, hogy a klubok nem vehettek részt semmilyen módon a nemzetközi vagy nemzeti szinten történő illegális mérkőzések befolyásolásában, amely szembemegy a vádindokban foglaltakkal.

Az UEFA fenntartja a jogot, hogy ne engedje be azokat a klubokat, amelyek bár megszerezték a részvételt az európai versenyeken, de nem felelnek meg az említett versenyek szabályzatában előírt összes feltételnek.

Az 4. cikk egyértelműen kijelenti, hogy a versenyek hírnevét nem lehet kétségbe vonni.

Napokkal ezelőtt az UEFA tájékoztatást kért az ügy vizsgálatának állapotáról, a követelésekről és azok tartalmáról. Ez azzal járt, hogy az olyan riasztó jelzések, amelyek Nyonban és a Camp Nou-ban is kiváltottak, arra utalnak, hogy a következő Bajnokok Ligája kampánya nagyon is veszélyben lehet a Barca számára.

Mivel vádolják a Barcelonát?

Joan Laporta határozottan tagadja, hogy a Barcelona megvásárolta volna a bírókat, vagy hogy pénzzel befolyásolta volna a bírói döntéseket. A Negreira-üggyel kapcsolatos ígért sajtótájékoztató hiányában az elnök néhány gondolatot mondott az ügyről kedden.

“A Barcelona sosem vásárolt bírókat, és sosem volt szándéka bírókat vásárolni.” mondta Laporta.

“A tények ereje ellentmond azoknak, akik megpróbálják megváltoztatni a történetet. Ismét jól teljesítünk, semmi sem véletlen. Kampány van a Barcelona érdekeinek károsítására.”

“Ez egy kampány, amelynek célja a klub irányítása. A LaLiga nem fogadja el, hogy a Barcelona nem írta alá a szerződést a CVC-vel.”

“Tudatában vagyunk annak, hogy nem tudunk karokkal kormányozni. Mostanában csak negatív hírek vannak a Barcelonával kapcsolatban” – mondta.

“Nem tetszik nekik, hogy kiket alkalmaztunk a Camp Nou felújításához… azt mondanám, hogy a Szuperliga miatt van.”

“Jól kezdünk teljesíteni, pénzügyileg megmentettük a klubot, és nem mehetünk tovább a karokkal. Életképességi tervet kell készítenünk” – mondta.

“Azt látom, hogy csak negatív hírek és cikkek vannak, amiről nem akarok beszélni. Védelmezzük ezt a tulajdonosi modellt, amely a tagokat motiválja. Ez a legfontosabb, ami motivál engem. Védenünk kell a Barcelona érdekeit, és ez nehéz számukra. A Barcelona nem fog más tulajdonosi modellbe kerülni.”

“Azt akarják, hogy gazdaságilag áldozatként jelenjünk meg, hogy végül nyilvános társasággá váljunk. Látok kísérleteket, de azok nem elég igazak.”

További hírek:

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .