El Clasico a levegőben: Barcelona és Real Madrid egyszerre érkezett meg Los Angelesbe

el classico oktober 16 - real madrid barcelona

A Real Madrid és a Barcelona neve összeforrt a közfigyelemmel, nem csak a két klub történelmi rivalizálása miatt, hanem mert a két csapat összecsapásai gyakran döntik el a La Liga bajnokság sorsát. Bajnoki mérkőzéseken, a Bajnokok Ligájában, és a Szuper Kupa meccseken álltak már szemben egymással… most pedig a ‘első’ levegőbeni találkozójukra került sor.

A két spanyol óriás éppen Észak-Amerikában van túrán, és az USA-ba történő beutazásuk érdekes pillanatot szült, ugyanis mindkét expedíció ugyanabban az időben érkezett meg az LAX (Los Angeles Nemzetközi Repülőtér) repülőtérre.

Google_news_logo

A Barcelona 14:30-kor hagyta el a városát charter járattal, majd 12 órás repülés után 17:40-kor (helyi idő szerint) érkezett meg a kaliforniai talajra.

Hirdetések

Pár perccel később ugyanabban a terminálban landolt a gép, ami a Real Madridot vitte az Egyesült Államokba. Az indulása Madrid Barajas-Adolfo Suarez repülőtérről 15:00 órakor volt.

Ez a véletlen vezetett az első levegőbeni Clasico-hoz a két klub között.

A Blaugrana küldöttség, amely 32 játékost és a vezetőségi tagokat foglalta magában, Joan Laporta elnök vezetésével, rögtön útlevél ellenőrzésre indult miután leszálltak.

Ez kényszerítette a Los Blancos csapatát arra, hogy várakozzon a VIP terminálban.

Miután átestek az amerikai bürokrácia próbatételén, a Barcelona játékosai felszálltak a buszukra, és az Intercontinental Los Angeles Downtown Hotel felé vették az irányt, ahol hatalmas fogadtatásban részesültek a Blaugrana szurkolóktól.

Rövid várakozás után a Los Blancos csapata is ugyanezt tette, majd megérkeztek a saját szállodájukba, a Maybourne-be, ahol őket is hatalmas rajongótábor fogadta. A két rivális csapat július 29-én Dallasban fog egymás ellen játszani egy előszezoni barátságos mérkőzésen.

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.