Bundabotrány a kézilabda vb-n

man holding ball while jumping near three mne

A dán TV2 birtokába jutott pár olyan dokumentum, amely szerint nyolc kézilabda bírópáros is érintett lehet bundabotrányban, írja az Index. Az eset azért is érdekes, mert a péntek esti Németország – Katar mérkőzést is egy olyen bíró vezette, akit bundázással vádolnak.

A Sportradar elemzőcég szerint legalább 26 olyan mérkőzés 2016 és 2017 között, mind a Bajnokok Ligájában, mind nemzetközi meccseken, amelyeken a mérkőzés manipulációja nyilvánosan látható.

Google_news_logo

“Ez a beszámoló rendkívül gyanús, és aggasztó dolgokra hívja fel a figyelmet.” – mondta Chris Kronowan ramusen dán szakértő.

Hirdetések

A jelentésből az is kiderül, hogy magyar vonatkozása is van a dolognak, hiszen a Telekom Veszprém és a Győri AUDI ETO KC egyes mérkőzéseit is manipulálhatták a bírók. A Sportradar azt kéri az EHF-től, hogy vizsgálják ki az eseteket, és ha tényleg valódiak a vádak, akkor határozott lépéseket tegyenek az ügyben.

„Az, hogy az említett nyolc játékvezető közül többen a mai napig aktívak, és semmilyen nyomozás nem indult az ügyben, annak az egyértelmű példája, hogy az Európai Kézilabda-szövetség a pontos információk ellenére is passzív maradt” – fakadt ki a szakértő.

A kézilabda szövetség szemet huny a bundabotrány felett?

Azt egyenlőre nem tudni, hogy mikor kerülhet kivizsgálásra az eset, ám szomorú, hogy már ide is begyűrűzött a bundázás.

Nem csak az EHF-nek, de az egész sportágnak az érdeke lenne, hogy eltiltsák ezeket a játékvezetőket egy életre.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .