Könnyedén nyert a Barcelona a spanyol Szuperkupában – Real Barca 1-3

lewandowski - barcelona

A várva várt El Clasico nem okozott csalódást. Már az első félidőben 2-0-ra vezetett a Barcelona, és úgy tűnt egy nagyon könnyű meccset tudhatnak magukénak. Xavi nagyszerűen tette fel a pályára a csapatot, és teljesen lejátszották a pályáról a fővárosiakat. A második félidőben sem történt változás, a nagyon gyengén játszó Real Madrid 3-1-re kikapott.

Rendkívül jól kezdett a Barcelona

A Barcelona nagyon jól kezdte a mérkőzést már az első negyed órában több helyzetet alakítottak ki, a 17. perc környékén pedig Robert Lewandowski lövését tolta ki kapufára Courtois. A Real Madrid védelme nem állt a helyzet magaslatán. Hol Rüdiger, hol Militao helyezkedett rosszul. A 33. percben meg is lett az eredménye, ugyanis Busquets szerezte meg a labdát, majd Pedrinek passzolt, aki egyből passzolta is tovább Lewandowskinak. Robert pedig indította a fiatal Gavit, aki teljesen üresen maradt a szélen, majd a belga hálóőr mellett berúgta az első Barcelona gólt.

Google_news_logo

https://twitter.com/qdx77/status/1614707731755331584?s=20&t=smyniurN5KHV4iKfkSCaxw

Hirdetések

Gavi lett a legfiatalabb játékos aki El Clasicon gólt tudott szerezni. A 18 éves középpályás góljával így 1-0.

A 45. percben egy újabb szép összjáték után Gavi passzolta a labdát Lewandowskinak, akit teljesen üresen hagytak a Real védői, ő pedig nem hibázott. 2 gól így már a Real Madrid hátránya röpke 45 perc alatt.

A Realnak egy gyenge Benzema fejesen kívül nem sokra futotta az első félidőben.

A második játékrész

Ancelotti mester cserére szánta el magát. A gyengén játszó Camavinga helyett érkezett Rodrygo. Valverde így jobb szélsőről visszakerült a középpályára, Rodrygo pedig az ő helyén támadhatja a Barca kapuját.

A 65. percben újabb csere jött, Luka Modricot váltotta Dani Ceballos. Modric ezúttal nem tudott varázsolni, így Ancelotti mester friss lábakat küldött a pályára, hátha ezzel is felrázhatja a csapatát.

A királyiak baját tovább fokozta az újabb Barcelona gól. Gavi kapott szép labdát a bal oldalon, a lövése megpattant a madridi védőn, ám így lett jó Pedrinek, ő pedig nem hibázott. 3-0 már a Barcelona előnye. A Real Madrid számára ez teljesen megalázó helyzet, szinte kapura sem tudtak még rúgni a mérkőzésen.

Újabb cserék jöttek Ancelotti mestertől. Marco Asensio váltotta Toni Kroost, és Nacho Fernandez Dani Carvajalt. Csodát kell, hogy tegyen a Real a következő negyed órában, hogy játékban maradjon. A 78. percben Xavi is cserére szánta el magát, Raphinha érkezett Dembelé helyére.

A mérkőzés végére akadt még egy kis izgalom, a 93. percben Karim Benzema szépített, így 3-1-el zárult a mérkőzés. Xavi megszerezte az első trófeáját, mint a Barcelona edzője.

A mérkőzés legjobbja pedig egyértelműen a fiatal Gavi lett.

Real Madrid – Barcelona összeállítás

Real Madrid: Courtois – Carvajal (72′ Nacho), Militao, Rudiger, Mendy – Modric (65′ Ceballos), Camavinga (46′ Rodrygo), Kroos (72′ Asensio) – Valverde, Benzema, Vinicius Junior
Barcelona: ter Stegen – Balde, Christensen, Kounde, Araujo (86′ Garcia)- de Jong (86′ Kessie), Busquiets, Gavi (89′ Fati), Pedri (90′ Roberto), Dembele (78′ Raphinha)- Lewandowski
Gólok: 33′ Gavi, 45′ Lewandowski, 69′ Pedri

Ez is érdekelhet:

Borítókép forrás: FC Barcelona twitter

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .