Ismét kikapott a Real, nyert a Mallorca, döntetlen Barcelonában

benzema es vini junior real madrid

Tegnap folytatódtak a La Liga mérkőzések, a 16. fordulóban a Villareal fogadta a Real Madridot, a Mallorca a Valladolidot, és a az Espanyol a Gironát. A korai mérkőzéseken gyengébben megy a királyiaknak, ismét vereséget szenvedtek.

Villareal – Real Madrid 2-1

A hazai csapat az első félidőben nyolcszor kísérelt meg kapura lőni, míg a fővárosiak négyszer, ám mindkét csapat 1-1 alkalommal tudta eltalálni a kaput.

Google_news_logo

A második félidőben aztán megérkeztek a gólok is. A 47. percben Gerard Moreno remek labdáját követően Pino szerezte meg a hazaiak első találatát. A 60. percben aztán egy elég vitatható tizenegyeshez jutott a Real Madrid. Vinicius Juniort fogták vissza, és ezt a játékvezető szabálytalannak ítélte. Benzema így a 60. percben értékesítette a büntetőt, és egalizálta a mérkőzést.

Hirdetések

Nem kellett túl sokat várjunk az újabb gólra, hiszen David Alaba az ügyetlenkedésével kézzel ért a labdába, és ezt a játékvezető ismét szabálytalannak találta. Büntetők tekintetében 1-1, Gerard Moreno viszont értékesítette a kínálkozó lehetőséget, így a mérkőzés állása 2-1.

A Real Madrid a vereség mellett egy másik történelmi momentumhoz is elért, a kezdő csapatban egyetlen spanyol játékos sem volt, amire eddig még nem volt példa. Nem is csoda, hogy a spanyol válogatott gerincét a Barcelona adja jelenleg.

Mallorca – Valladolid 1-0

A mérkőzés egyetlen gólját a 94. percben Prats szerezte, így a hazaiak 22 ponttal jelenleg a 10. helyen állnak, míg a frissen feljutott Valladolid 17 ponttal a 15. helyen áll. A bajnokság második felében további pontokat kell szereznie a Valladolidnak ha nem szeretne kiesni, hiszen az alsóház csapatai elég közel állnak egymáshoz pontszámban.

Espanyol – Girona 2-2

A szombati nap leggólgazdagabb mérkőzését láthatták Barcelonában. Az első gólt a 32. percben a Girona szerezte Toni Villa révén, majd a második félidőben felpörögtek az események.

Az 50. percben beállt Puado, aki egy perccel később kiegyenlítette a mérkőzést. A 76. percben Joselu lőtt még egy gólt, így már az Espanyol vezetett 2-1.

Ám a barcelonai csapat nem tudta megőrizni a vezetést, és ezzel a három pontot, mert a 85. percben Herrera kiegyenlített. A csapatok így kénytelenek voltak osztozkodni a pontokon. Érdekesség, hogy a Girona a 12. helyen áll 18 ponttal, míg a hazaiak a 18. kieső helyen. Mindössze két ponttal állnak jobban, mint a Sevilla, akik egyel kevesebb mérkőzést játszottak.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .