Messi büntetőt hibázott, ám Argentína így is nyert Lengyelország ellen

messi kihagyja a buntetot

Argentína és Lengyelország találkozott egymással a C csoport záró mérkőzésén este 8 órakor. A találkozót az argentinok nyerték 2-0-ra.

Messi büntetőt hibázott

Az első félidő legizgalmasabb jelenete a büntető volt, sokan csak találgatnak még most is, hogy mitől lett ez tizenegyes.

Google_news_logo

A tizenegyest Messi végezte el, ám Szczesny kivédte azt.

Hirdetések

Messi egy igen különös új rekordot is felállított, ám erre biztosan nem lesz büszke. Ő az első játékos a történelemben, akinek két büntetőjét is kivédték a világbajnokságon.

A félidő így tehát 0-0-ás döntetlennel zárult.

A második félidőben beindult Argentína

A középkezdés után nem sokkal Mac Allister törte fel a lengyel védelmet, és a lövése végre kapuba ment. A 46. percben 1-0-ra vezet Argentína.

A 67. percben Julian Alvarez kapott egy nagyon szép passz, és a Manchester City támadója gólra váltotta azt, 2-0 Argentínának.

A második gól után Lengyelország összetört, Argentína teljes kontroll alatt tartotta a mérkőzést, rengeteg helyzetet dolgoztak ki, ám végül mindet elpuskázták.

A másik mérkőzésen Mexikó 2-0-ra vezetett Szaúd-Arábia ellen, és egyetlen egy gól el tudta volna dönteni Lengyelország sorsát. Ha Mexikó vagy Argentína újabb gólt rúg, akkor Lengyelország kiesik. Emlékeztetőül, a mérkőzés kezdete előtt még csoportelsők voltak.

Sem Argentína, sem Lengyelország nem lőtt már gólt végül, így a lengyelek sorsa teljesen Mexikón múlt.

A dráma végül a 95. percben érkezett, Al Dawsari góljával szépített Szaúd-Arábia, így Lengyelország megnyugodhatott, és a vereség ellenére felszabadultan örülhettek a továbbjutásnak.

Tabella

# C csoport Mérk. Gólok Pont
1 Argentína 3 5-2 6
2 Lengyelország 3 2-2 4
3 Mexikó 3 2-3 4
4 Szaúd-Arábia 3 3-5 3

A kieséses szakaszban így Argentína játszik Ausztrália ellen szombat este 8 órakor, és Lengyelország Franciaország ellen játszik vasárnap 16 órakor.

Ez is érdekelhet:

Borítókép forrás: Aston Villa Twitter

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .