Rozsdás Ronaldo segítette győzelemre Portugáliát

ronaldo 11-es ghana ellen

Már a VB és a mérkőzés előtt is főleg Crisitiano Ronaldoról szólt a sajtó, gondoljunk csak a botrányosra sikerült interjújára, amely után végül a Manchester United felbontotta a szerződését.

Ennek ellenére úgy tűnik Ronaldo továbbra is erős maradt mentálisan, és már csak a világbajnokságra koncentrál.

Google_news_logo

Ronaldot keresték a labdával

Az első félidőben a középcsatárt játszó Ronaldot keresték a labdával a csapattársak. Az első igazi helyzet természetesen CR előtt adódott, remekül indították a védők mögé, ám végül a 11-es pont környékéig kicsúszó Ati-Zigi ghánai kapus elszedte a labdát.

Hirdetések

A 31. percben ismét Ronaldo volt a főszerelő. A 16-oson belül kapott egy jó labdát, kissé meglökte a védőt, majd a kapu bal oldalába bombázott. A gólt végül a bíró szabálytalanság miatt visszafújta.

A portugál nyomást mit sem jelez jobban, mint a kapura lövések aránya, amely 7-0. Ghána nem igazán jutott el még a portugál kapuig.

Második félidőben megjöttek a gólok

Szerencsére nem kell újabb gól nélküli mérkőzést végigülnünk, hiszen 65. percben Ronaldo megnyitotta a gólcsapokat. A 16-oson belül buktatták, így büntetőt ítélt a játékvezető. A 11-est természetesen Cristiano Ronaldo végezte el. Hatalmas koncentráció után végül a kapu bal oldalába vágta a labdát. 1-0 a portugáloknak.

A 73. percben egyenlített Ghána! A bal szélen altatott a ghánai csapat, majd a védők mögé lőtt labdát Kudus érte el, ő középre lőtte azt, ami Danilo lábai között ért el Ayew-hez akinek már csak a kapuba kellett passzolnia a labdát.

A mérkőzést szerencsére kezdett felpörögni, Bruno Fernandes indította Joao Felixet, aki a védelmi hibát kihasználva belőtte a portugálok második gólját. 2-1

Hirdetések

Nem sokat kellett várni az újabb gólra, ismét Bruno Fernandes volt a középpontban, aki a csereként beállt Rafael Leaonak tette ki a szélre a labdát, ő pedig értékesítette a helyzetet. 3-1 immár a portugáloknak.

Lejött Ronaldo, Felix, és Bernardo Silva is, majd alig egy percre rá újabb gólt szerzett Ghána. Ismét Cancelo és Danilo hibáztak nagyot, Bukari pedig köszönte szépen és a kapuba bólintotta a labdát.

A 9 perc hosszabbítás alatt izgulhatott a portugál kispad, ám végül sikerült lehozniuk a mérkőzést. Santos mesternek rendet kell tennie a védelemben a következő mérkőzésre, mert a második bekapott gól után eléggé megzavarodtak a portugálok.

A csoport másik mérkőzésén Uruguay 0-0-ás döntetlent játszott Dél-Koreával, így Portugália vezeti a H csoportot. Ronaldo tehát góllal tért vissza a keződbe, és Messihez képest jobban is kezdték a tornát. A sakkjátszma most kezdődik igazán.

Összeállítások

Portugália: Costa – Cancelo, Dias, Pereira, Guerreriro – Neves, Bernardo Silva, Otavio – Bruno Fernandes, Ronaldo, Joao Felix
Ghána: Ati-Zigi – Baba, Salisu, Djiku, Amartey, Seidu – Kudus, Abdul Samed, Partey – I. Williams, Ayew

Gólok: 65′ Ronaldo (11-esből), 78′ Joao Felix, 80′ Leao ill. 73′ Ayew, 89′ Bukari

Ez is érdekelhet:

Featured images credits to: talkSPORT twitter

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .