Foci VB 2022: Svájc – Kamerun 1-0

embolo golja svajc ellen

Ismét egy európai és egy afrikai csapat találkozott egymással a katari vb következő játéknapján. Az első félidőben a kameruniaknak volt több lehetőségük a gólszerzésre az egyik sztárjátékosuk, Eric Maxim Choupo-Moting révén.

Óvatos játék

Az első félidőben a kameruniak támadtak többet, legalább két olyan helyzetet is elpuskáztak amiből könnyedén gólt tudtak volna szerezni. A svájciak védelme viszonylag szervezett volt, míg a másik oldalt a kameruniak is okosan védekeztek.

Google_news_logo

Az első félidő viszonylag unalmas játékot hozott, a szurkolók is csendesen szurkoltak.

Hirdetések

A második félidőben felpörögtek az események

Szerencsére a második félidő már izgalmasabban kezdődött. A 48. percben egy nagyon szép összjáték végén Embolo vágta be a labdát a kameruniak kapujába, így 1-0-ra vezet Svájc. A gólöröm ezúttal elmaradt Embolotól, hiszen ő kameruni felmenőkkel rendelkezik, és ott is született, mielőtt svájci állampolgár lett.

A jobb oldalon további veszélyes támadásokat vezetett Svájc, főleg Shaquiri volt veszélyes, hiszen a gólnál is ő adta a passzt. Nem sokkal később egy hasonló támadás után lőtte középre a labdát Shaquiri, ám ezúttal a befutó Ruben Vargas lövősét védte Andre Onana.

Jöttek a cserék, Shaquiri és Chuoupo-Moting is elhagyta a pályát, ám sokkal több izgalmat már nem okozott a mérkőzés. Volt még pár kapuralövés, ám a svájciak szépen zárták a területeket.

A csoport másik mérkőzésén Brazília találkozik Szerbiával este 8 órakkor.

A H csoportban pedig Uruguay – Dél-Korea, és Portugália – Ghána mérkőzést rendeznek ma.

Ez is érdekelhet:

Borítókép forrás: UEFA EURO 2024 DE

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .