Szalai Attila a Hoffenheimbe igazolt

szalai attila hoffenheim

A Hoffenheim labdarúgócsapata hivatalosan is bejelentette, hogy megszerezte a magyar válogatott védőt, Szalai Attilát a török Fenerbahcétől. Attila négyéves szerződést írt alá a német Bundesliga klubbal.

Szalai, aki idén töltötte be 25. életévét, 2021 januárjában csatlakozott a Fenerbahce csapatához, a ciprusi Apollon Limassol csapatából. Nagyban hozzájárult a Török Kupa 2022-23-as idényben történő megnyeréséhez, illetve ahhoz, hogy a csapat a bajnokságban a második helyen végzett, a Galatasaray mögött.

Google_news_logo

“Az a világos célunk, hogy tovább stabilizáljuk a védelmünket, és Attila már nemzetközileg is bizonyította a képességeit” – mondta a Hoffenheim ügyvezető igazgatója, Alexander Rosen a klub honlapján.

A Hoffenheim nem hozta nyilvánosságra a transzfer díját, de a német média szerint a megállapodás értéke elérheti a 12 millió Eurót (kb. 4,5 milliárd Forint).

Hirdetések

“Számomra több lehetőség is adott volt a jövőmmel kapcsolatban, de tudatos döntést hoztam a TSG Hoffenheim mellett. Nagyon szerettem volna a Bundesligában játszani, és meg vagyok győződve róla, hogy ez a helyes lépés számomra” – nyilatkozta Szalai.

Szalai 2019 novemberében mutatkozott be a magyar válogatottban egy barátságos mérkőzésen, amit Uruguay ellen veszítettünk el, és eddig 35 alkalommal lépett pályára hazánk színeiben. A 2020-as Európa-bajnokságon is szerepelt a válogatott keretben. Nagy várakozásokkal tekintünk a további pályafutása elé, bízunk benne, hogy sikeres lesz a német bajnokságban!

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.