Szaúdi kitérővel érkezhet Madridba Mbappé

kylian mbappe elégedettlen

A szaúd-arábiai Al-Hilal világrekord összegű, 300 millió eurós ajánlatot tett Kylian Mbappéért, és hajlandó 200 millió eurót fizetni neki egyetlen szezonra, ha ez kell ahhoz, hogy a szerződést megkösse. Ez a lépés azután következett, hogy a Paris Saint-Germain nem vette be Mbappét a japáni előszezoni keretébe. A klub eltökélt abban, hogy eladják a csatárt, hacsak nem ír alá új szerződést.

A PSG elfogadja az Al-Hilal ajánlatát, de még nem voltak tárgyalások az Al-Hilal és Mbappé között

A PSG továbbra is biztos abban, hogy a 24 éves futballista ingyen szerződik a Real Madridhoz jövő nyáron, és talán bosszúból el szeretnék adni a játékost.

Google_news_logo

Az Al-Hilal világrekordnak számító, évi 200 millió eurós fizetéssel próbálja meggyőzni Mbappét. A játékos bevételei a kereskedelmi megállapodások és képjogok révén akár az évi 700 millió eurót is megközelíthetik. A klub nyitott olyan megállapodásra, amely – még a legutóbbi szaúdi profi ligás normákhoz képest is – felborítaná a futball pénzügyi normáit. Az Al-Hilal több mint 350 millió fontot kínált Lionel Messinek, hogy a PSG-től hozzájuk szerződjön, de az argentin csatár végül az Inter Miamihoz igazolt.

Hirdetések

Mbappé 2018-ban 166 millió fontért szerződött a PSG-hez a Monacóból. A szaúdi Pro League klubok hatalmas összegeket költenek ezen a nyáron, hogy játékosokat igazoljanak Európából. Az Al-Hilal azon négy csapat közé tartozik az országban, amelyeknek többségi tulajdonosa Szaúd-Arábia Közvetlen Befektetési Alapja, amely a Newcastle United többségi tulajdonosa is. A klub szerződtette Rúben Nevést, Sergej Milinkovic-Savicot és Kalidou Koulibalyt, és közel állnak ahhoz, hogy Malcomot és Aleksandar Mitrovicot is megvásárolják a Zenit St Petersburgtól és a Fulhamtól.

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.