Betiltották a TikTok-ot az angolok, a miniszterek nem használhatják a mobiljaikon

social media TikTok app

Az Oliver Dowden kabinetminiszter által csütörtökön a Parlamentben bejelentett döntés értelmében az Egyesült Királyság kormányzati telefonjairól kitiltják a TikTok, kínai tulajdonban lévő szociális média videóalkalmazást biztonsági aggályok miatt.

Az intézkedés az Egyesült Államokat, Kanadát, az Európai Uniót és Indiát követi, amely teljesen betiltotta a TikTokot az országban, noha a vállalat határozottan tagadja, hogy az felhasználói adatokat oszt meg a kínai kormánnyal.

Google_news_logo

Adathalászatot folytatna a TikTok?

Az angol Guardian azt jelentette, hogy az Egyesült Királyság döntése néhány órával azután született meg, hogy a TikTok tulajdonosának, a ByteDance-nek azt mondták Washingtonban, hogy adják el az alkalmazást, vagy kockáztassák az esetleges betiltást az országban. A publikáció szerint legalább két kabinetminiszternek, Michelle Donelannek, a tudományos és technológiai titkárnak és Grant Shappsnak, az energia biztonságáért és nullszén-dioxid kibocsátásért felelős titkárnak van TikTok-fiókja.

Hirdetések

Dowden elmondta a parlamenti képviselőknek, hogy „lehetséges kockázatot jelenthet a kormány adatainak és információjának használatára nézve az alkalmazás. Az érzékeny kormányzati információk biztonsága az első, ezért ma betiltjuk ezt az alkalmazást a kormányzati eszközökön.” – mondta Dowden.

“Az adatokat kinyerő más alkalmazások használata folyamatosan felülvizsgálat alatt áll. A TikTok használatának korlátozása a kormányzati eszközökön az ésszerű és arányos lépés a kiberbiztonsági szakértőink tanácsa alapján” – tette hozzá.

Az intézkedés egy biztonsági vizsgálatot követett, amely megvizsgálta a közösségi média alkalmazások által az eszközön tárolt kormányzati adatok potenciális sebezhetőségét és a bizonyos platformok által elérhető érzékeny információkhoz való hozzáférés és felhasználás kockázatát.

A TikTok-ra vonatkozó elővigyázati tilalmon túl a Kabinet azt mondta, hogy tekintettel azon érzékeny információk potenciális tárolásának jellegére, amelyeket kormányzati eszközökön tárolnak, a kormányzati szabályozás a harmadik féltől származó alkalmazások kezeléséről megerősítésre kerül.

Korlátozzák a TikTokot

Jelenleg korlátozott a TikTok használata a kormányban, és korlátozott az alkalmazásra való szükség a dolgozók munkaeszközein – mondta a minisztérium. A TikTok felhasználóinak engedélyt kell adniuk az alkalmazásnak az eszközön tárolt adatokhoz való hozzáférésre, amelyeket aztán a cég gyűjt és tárol.

Az ilyen engedélyek megadása lehetővé teszi a cég számára, hogy hozzáférjen a készüléken tárolt adatok széles skálájához, beleértve a kapcsolatokat, a felhasználói tartalmakat és a földrajzi helyadatokat is. Az Egyesült Királyság kormánya azt mondta, hogy “nemzetközi partnereivel együtt aggódik azon módszer miatt, ahogy ezeket az adatokat felhasználhatják”.

A kormányzati eszközökön a tilalom az összes kormányzati osztályon belüli kormányzati vállalati eszközökre vonatkozik. A tilalom nem terjed ki a kormány alkalmazottainak, minisztereinek vagy a nagyközönségnek személyes eszközeire.

Hirdetések

Azonban arra kérték őket, hogy tisztában legyenek az egyes közösségi média platformok adatkezelési szabályaival, mielőtt letöltenék és használnák azokat.

A Kabinet Iroda azt mondta, hogy speciális mentességek kerülnek bevezetésre a TikTok használatára vonatkozóan kormányzati eszközökön, amelyek szükségesek munkához.

A mentességeket csak az esetek egyesére vonatkozóan biztonsági csapatok adhatják meg, megfelelő miniszteri jóváhagyással és biztonsági ellentételezésekkel. Ezek az mentességek olyan területekre vonatkoznak, mint a vonatkozó végrehajtó szerepekben dolgozó egyének és az online károkozásokkal kapcsolatos munka céljaira.

További hírek:

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .