A lelkesen játszó Kanada végül pont nélkül maradt

courtois megfogta a buntetot

A ma esti Belgium – Kanada mérkőzés 1-0-ás eredménnyel zárult. A kanadai válogatott lelkesen focizott az egész meccsen, és bár rengeteg helyzetet kidolgoztak, végül pont nélkül maradtak.

Courtois kivédte a tizenegyest

Az első félidőben Kanada egyszerűen lefocizta a belga válogatottat. A félidő első fél órájában szinte azt sem tudták a belgák, hogy hol vannak, rengeteg hibát követtek el, és csak kapkodtak. Kanada remekül kezdett, sokat futottak a játékosok, gyorsan széthúzták a belga védelmet a széleken, és már a 11. percben büntetőhöz jutottak.

Google_news_logo

A Real Madrid hálóőre a Bayern München szélsőjével nézett szembe. Courtois az előző idényben rengeteg tizenegyest megfogott, a legemlékezetesebb talán a PSG elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen volt, amikor Messi lövését hárította.

Hirdetések

Most pedig Alphonso Davies állt a labda mögé. A rosszul ellőtt tizenegyest végül kivédte Courtois, így megmentve a csapongó válogatottat a góltól.

A következő 20 percben újabb két 11-es gyanús eset volt a belga 16-oson belül, ám a játékvezető, és a VAR is végül továbbot intett.

A félidő vége előtt jött a csattanó, ugyanis az addig szinte kapura sem lövő belgák Batsuayi góljával megszerezték a vezetést.

A belga cserék jól szálltak be

A szünetben kettőt is cserélt Roberto Martinez edző, Tielemans és Carrasco helyére érkezett Onana és Meunier, akik egy röpke 10 perc alatt be is gyűjtöttek egy-egy sárga lapot. Ennek ellenére, különösen Onana, remekül játszottak, és a jobb szélen rengeteg kanadai támadást megállítottak.

Eden Hazard, aki a vb előtt időt kért a szurkolóktól, egészen 62 percig játszott. A Real Madrid játékosa egész jól játszott, bár sajnos messze volt régi önmagától.

A mérkőzés hátralévő részében sokat csatáztak a játékosok, ám végül nem sikerült újabb gólt szereznie egyik csapatnak sem.

A kanadai szurkolókra nem lehetett panasz, az egész mérkőzés során remek hangulatot teremtettek, és szinte csak az ő hangjukat lehetett hallani a lelátókon.

Ez is érdekelhet:

Borítókép forrás: The Athletic Twitter

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .