Újabb meglepetés a VB-n: Japán megverte Németországot

japan megverte a nemeteket

Újabb meglepetés a katari foci vb-n. Ezúttal Németország válogatottja kapott ki a harcias, és nagyon szervezetten játszó Japántól. Gundogan góljára a csereként beálló Ritsu Doan és Takuma Asano válaszolt.

A mérkőzés előtt a német válogatott a szájukat eltakarták, amellyel azt jelezték a FIFA-nak, hogy a OneLove karszalag megtiltása ugyanaz jelenti számukra, mintha elhallgattaták volna őket.

Jól kezdtek a németek

A 8. percben már bejelentkezett Japán, Maeda lőtte be a labdát a német kapuba, ám a gólt végül les miatt érvénytelenítették. Ez talán már intő jel lehetett volna a németeknek.

Hirdetések

A mérkőzés első félidejét jó iramban kezdte a német válogatott. Ügyesen futottak el a szélen, a fiatal Musiala, és Gnabry is veszélyes volt az ellenfél kapujára.

A japán kapus Gonda, a 32. percben leterítette le David Raumot, majd a játékvezető megadta a tizenegyest. A büntetőt Gundogan magabiztosan értékesítette, így 1-0 a németeknek.

A félidő előtt még Gnabry lőtte be a kapu elé veszélyesen a labdát, amibe Havertz pöckölt bele, ám végül a gólt les miatt érvénytelenítették.

A második félidőben aztán borult a papírforma

A 60. percben még Gundogan lőtt egy bődületes nagy kapufát, amivel elhúzhattak volna a németek. Ám ezután egyre tanácstalanabbul kezdtek játszani a hazaiak, és a japánok kezdtek feljönni.

A 70. perc környékén a japán kapus több bravúrt is bemutatott, Gnabry két lövését is védte.

A japánok ezután magasabb fokozatra kapcsoltak, és több veszélyes helyzetük is volt, aztán a 75. percben egy bal szélről kapura lőtt lövést még védeni tudott Neuer, ám szerencsétlenségére épp a középre ütötte a labdát ahol Doan állt. Ő viszont már nem hibázott, így egyenlített Japán.

A németek számára a fekete leves a 83. percben jött el, amikor Itakura egy szinte félpályás passzt lőtt Asano irányába, akiről lemaradtak a védők. Ő befutott a labdával a 16-osra, és hiába rángatta őt a német védő élesen Neuer felett a kapuba lőtt. 1-2 a japánoknak!

A mérkőzés további részében már próbálta húzni az időt a vendég csapat, hiszen ez egy óriási bravúr a számukra. A spanyol és costa ricai mérkőzés eredményétől függetlenül, így nagy lépést tettek a továbbjutás felé.

A mérkőzés összefoglalója:

Németország: Neuer – Sule, Rudiger, Schlotterbeck, Raum – Kimmich, Gundogan (67′ Goretzka) – Gnabry (90′ Moukoko), Muller (67′ Hofmann), Musiala (79′ Gotze) – Havertz (79′ Fullkrug)
Japán: Gonda – Nagatomo (57′ Mitoma), Yoshida, Itakura, Sakai (75′ Minamino) – Tanaka (71′ Doan), Endo – Kubo (46′ Tomiyasu) , Kamada, Ito – Maeda (57′ Asano)

Gólok: 33′ Gundogan (11-esből) illetve 75′ Doan, 83′ Asano

Borítókép forrás: B/R Football

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .