Manchester pirosba öltözött – A United nyert a City ellen

manchester derbi

Az angol labdarúgó bajnokság 20. fordulójában rendezték a manchesteri derbit. A Manchester United fogadta a Man Cityt. A hazaiak két vitatható góllal ám megérdemelten nyertek. Guardiolát lejátszotta ten Haag.

Az első félidő

Eric ten Haagnak és a Manchester Unitednek volt oka visszavágni a Citynek a legutóbbi csúfos vereséget követően. Ennek szellemében a 4-3-3-as felállással két védekező középpályással küldte pályára ten Haag a vörösöket. A vörös ördögök a de Gea – Wan-Bissaka, Varane, Shaw, Malacia – Fred, Casemiro, Eriksen – Fernandes, Martial, Rashford kezdővel léptek pályára. Guardiola pedig az Ederson – Cancelo, Ake, Akanji, Walker – B. Silva, Rodri, de Bruyne – Foden, Haaland, Mahrez csapatot választotta a derbire.

Google_news_logo

Az első félidőben sokat birtokolta a labdát a City, ám nem igazán sikerült területet nyerniük a hazaiak kapuja előtt, és mindössze két alkalommal tudtak kapura lőni. Ebből viszont egyik sem ért el de Geáig. A vörösök viszont a kevesebb labdabirtoklás ellenére négy alkalommal is kapura tudtak lőni, amiből 2 kapura is tartott.

Hirdetések

A gólkirály jelölt Erling Haaland, a fiatal Phil Foden, de még Riyad Mahrez nevét sem lehetett hallani túl gyakran a félidő folyamán. Úgy tűnt tehát, hogy a ten Haag nagyszerűen választott taktikát a mérkőzésre.

Jöttek a gólok

A második félidőben Antony váltotta Martialt, és Grealish Fodent. Grealish három perccel később de Bruyne beadását követően gólt is tudott fejelni. Így vezetéshez jutott a City.

A hazaiaknál érkezett az újabb csere, Garnacho váltotta Eriksent. A 78. percben jött a mérkőzés legvitatottabb jelenete, amelyről valószínűleg még sokat fognak beszélni. Casemiro lőtte előre a labdát, indította Marcus Rashfordot, igen ám, de ő lesen tartózkodott, így a City védői lelassultak várva a sípszót. Rashford végig kísérte a labdát, úgy hogy nem ért hozzá, majd Bruno Fernandesnek átengedte a lövési lehetőséget. A portugál játékos pedig nem hibázott, gól a hazaiaknak. A partjelző zászlaja az égben, LES?! A játékosok mellett a bíró is kirohant a partjelzőjöz, és egy rövid tanácskozás után megadták a gólt. Egyenlít a Manchester United.

Nem sokkal később, a 82. percben Bruno Fernandes indította Garnachot a bal oldalon, aki szépen felvitte a tizenhatosba a labdát, ám az első beadási kísértetét könnyedén blokkolták. Szerencséjére visszapattant hozzá a labda, majd lefordult Akanjiról, és az ötös elé tálalt. Marcus Rashford pedig kissé becsúszva Ederson lábai között peböckölte a győztes gólt.

Nyilatkozatok

Bruno Fernandes: “Azt mondtam a csapatnak a meccs előtt, hogy most úgy nézünk ki, mint egy igazi csapat. Korábban egyesek kicsit többet gondoltak magukról, mint kellett volna, de most mindenki a helyén kezeli a pozícióját. Ez már egy igazi csapat amely egymásért játszik. Nem tudom, hogy lesen voltunk-e, a gól ami a lényeges.”

Pep: “Nem érdekel a Premier League, vagy a Carabao Kupa, amelyeket nem nyerhetünk meg. Már nyertünk eleget, úgyhogy nem az a gond. A gond az, hogy ezzel a játékkal nem nyerhetünk meccseket.”

Ez is érdekelhet:

Borítókép forrás: Manchester United twitter

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .