El Clasico 2023: Érkezik az év első Real Madrid Barcelona mérkőzése a Spanyol Szuperkupában

el classico oktober 16 - real madrid barcelona

A Spanyol Szuperkupában a Real Madrid találkozik a Barcelonával, így összejött az El Clasico a döntőben. Mindkét csapat büntetőpárbajban harcolta ki a továbbjutást, így könnyen elképzelhető, hogy egymás ellen se fognak bírni a csapatok a rendes játékidőben.

Mindkét sztárcsapat szeretné megnyerni a kupát, hogy a másik orra alá tudja dörgölni azt. Talán a Barcelona lehet “éhesebb” a serlegre, hiszen tavaly a Real Madrid nyerte azt meg, majd a spanyol bajnokságot és Bajnokok Ligáját is. Továbbá az októberi El Clasicon is a királyi gárda volt a jobb.

Google_news_logo

A Barcelona jobb formában van

A bajnokságot jelenleg a Barcelona vezeti, és Robert Lewandowski is nagyon jó formában van. A fiatal középpályás duó Pedri és Gavi pedig az elmúlt években sorra megnyerték a legfiatalabbaknak járó díjakat. Busquets mellett pedig mindketten érettebb játékosokká váltak. Xavi úgy tűnik minden játékosára számíthat a mérkőzésen, és valószínűleg ugyanazt a kezdőt küldi majd pályára, mint a Betis ellen.

Hirdetések

Vidáman készül a csapat az El Clasicora. Robert Lewandowski mosolya is elárulja, hogy fejben is készen állnak a mérkőzésre a katalánok. Vagy csak ő?

A Real Madridnál sok a sérült

A madridiaknál Ancelotti mester nem számíthat David Alabára és Auriel Tchouamenire, akik el sem utaztak Szaúd-Arábiába a mérkőzésekre. Továbbá úgy tűnik, hogy Lucas Vazquez is komolyabb sérülést szedett össze a Valencia ellen, így valószínűleg ő sem fog játszani. Eder Militao, Eduardo Camavinga és Alvaro Odriozola játéka pedig kérdéses.

Ancelottinak így kicsit fel kell majd forgatnia valószínűleg a kezdő csapatot. Lehet, hogy így a Kroos, Modric, Valcerde trió kezd a középpályán, és a Vinicius Junior, Benzema, Rodrygo csatársor elől.

Eden Hazard még mindig kegyvesztett, és Mariano sem játszott túl sokat.

A királyiak legutóbbi edzését még Cristiano Ronaldo is meglátogatta. A volt csapatával még most is jó kapcsolatot ápoló portugál Szaúd-Arábiába való igazolása előtt is Valdebebasban edzett Florentino Perez jóváhagyásával.

⚽️ El Clasico 2023: Real Madrid – Barcelona
Kezdés: 20 óra
🎙️Bíró: R. Bengoetxea
🏟️ Helyszín: Riyadh, King Fahd Internation Stadium

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .