Németh Andrást leigazolta a Hamburg

nemeth andrast leigazolta a hamburg

A 20 éves magyar válogatott Németh Andrást leigazolt a Hamburg SV. A játékos 2026-ig írta alá szerződését az új klubjával. Úgy tűnik, a német csapat is rendkívül boldog a magyar játékos megszerzésének. 

A magyar tehetség a Hamburg harmadik téli szerzeménye, és nagy potenciált látnak a fiatal játékosban. A tárgyalások alatt is rendkívül érett hozzáállást biztosított, ezért nagyon örülnek a megszerzésének a hamburgiak.

Google_news_logo

“András egy modern középcsatár, aki nemcsak a befejezők kvalitásával, hanem a játékfelfogásával is kitűnik. Már a nyáron is foglalkoztunk vele, és olyan játékosnak látjuk, akiben többrétegű fejlődési potenciál rejlik. A tárgyalások során lenyűgöző volt látni, hogy milyen intenzíven foglalkozott a HSV-vel és a mi játékfelfogásunkkal” – mondta Jonas Boldt, a HSV sportigazgatója.

Németh András 2002. november 9-én született Fokvárosban magyar édesapa és dél-afrikai édesanya gyermekeként. Az 1,87 méter magas középcsatár édesapja szülőhazájában, a magyar Vasas SC-ben kezdte meg labdarúgó pályafutását (2010-15), majd ifjúsági szinten Belgiumban, a Sporting Hasseltben (2016) és a KRC Genkben (2016-20) folytatta. Ezzel párhuzamosan Németh 2017 óta végigjárta a magyar ifjúsági válogatottakat, és végül tavaly novemberben debütált a felnőtt válogatottban, ahol rögtön első gólját szerezte a nemzeti csapatban a Luxemburg elleni 2-2-es döntetlen alkalmával.

Hirdetések

A tehetséges csatár a férfi klubvilágban is fiatalon letette névjegyét, a KRC Genk színeiben 2022 eleje óta összesen 21 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, amelyeken három gólt és két asszisztot jegyezhetett. A jelenlegi szezonban a jobblábas 15 mérkőzésen (egy gól, két assziszt) lépett pályára a Jupiler Pro League jelenlegi listavezetőjében. A rendkívül tehetséges támadó mostantól a HSV-nél fog játszani és a 20-as mezszámot fogja viselni.

További hírek:

Borítókép forrás: Hamburg SV Twitter

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .