900 millió fontos szerződést írt alá a Manchester United az Adidassal

manchester derbi

A Manchester United megállapodott az Adidas-szal egy újabb 10 évre szóló, legalább 900 millió font értékű partnerség meghosszabbításáról.

Az angol klub új megállapodása a német sportszergyártóval 2035 júniusáig tart, míg az előző 10 éves együttműködés 750 millió fontot ért.

Google_news_logo

A bevétel alapján valószínűleg ez a legnagyobb sportszergyártó szerződés a Premier League történetében.

Hirdetések

A Chelsea 2016-ban írt alá 900 millió fontos megállapodást a Nikekkal, de az 15 évre szólt.

“A Manchester United és az Adidas kapcsolata az egyik legikonikusabb a világsportban” – mondta a United vezérigazgatója, Richard Arnold. A kapcsolat gyökerei az 1980-as évekre nyúlnak vissza, és az elmúlt évtizedben újjászületett a sportruházat leginnovatívabb tervezéseivel és technológiájával.”

A két fél legutóbbi partnersége a 2015-16-os szezon elején kezdődött újra, miután az Adidas 1980-tól 1992-ig volt a vörös ördögök mez gyártója.

Az amerikai tulajdonosok még mindig tárgyalnak a United eladásáról, és azt mondták, hogy az új megállapodásnak “legalább 900 millió font készpénzgaranciája van, bizonyos korrekciók lehetőségével”.

A Manchester United legutóbbi éves jelentése szerint az eredeti megállapodás egy részét az éves fizetésekhez a klub részvétele a Bajnokok Ligájába köti.

A Bajnokok Ligájában való két egymást követő idényben való részvétel elmaradása 30%-kal csökkentené az éves fizetéseket.

A háromszoros győztes azonban idén visszatér Európa legjobb klubversenyébe. Annak ellenére, hogy tavaly nem játszottak a Bajnokok Ligájában, a United a múlt hónapban bejelentette, hogy a klub rekordbevételre számít.

Az erősebb mérkőzésnapi és kereskedelmi bevétel miatt a United módosította éves előrejelzését 590-610 millió fontról 630-640 millió fontra, amely túlszárnyalná a korábbi csúcsot, amely 2019-ben 627,1 millió font volt.

A Glazer család jelezte tavaly novemberben, hogy kész eladni a klubot, de az eladás még mindig nem zárult le, pletykák szerint az egyik családtag érdekeltségét meg kívánják őrizni.

A Manchester Unitednek továbbra is nagy adósságai vannak – összesen több mint 950 millió font, beleértve a több mint 160 millió fontnyi lejárat előtti átigazolási díjat is.

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.