Tech óriások versenyeznek a Manchester Unitedért?

old trafford manchester united-min

A Glazer család Cristiano Ronaldo kínosra sikerült interjúja után úgy döntött, hogy megválik a Manchester United csapatától. Az üzletet ugyanaz a cég intézné, amelyik a Chelsea értékesítését is tette. Vajon reális esély van rá, hogy az Amazon és az Apple egymással versenyezzen a manchesteri vörösökért?

Lehet-e az Amazoné a Manchester United?

Az amerikai tulajdonosok 2005-ben vásárolták meg a klubot, és az elmúlt években több alkalommal is az elégedetlen szurkolók célpontjává váltak.

Google_news_logo

Úgy tudni, az Apple érdeklődik, hogyan tudná a klubot megvásárolni, és az állítólagos 7 milliárd fontos árcédula szépen megszűri a jelentkezők számát, ám egy nem várt helyről jöhet konkurensük.

Hirdetések

Az Amazon, aki évi 30 millió fontot fizet, hogy Premier Liga mérkőzéseket streamelhessen, élénken vizsgálódik azután, hogy megvásárolja a vörösöket. Minden bizonnyal ajánlatot is tennének, ha semmilyen jogi akadályba nem ütköznek a felek.

Az Amazon viszont koránt sem biztos, hogy jobb helyzetben van, mint vetélytársa az Apple, ugyanis egyes szabályozások szerint nem lehetne olyan cégé klubcsapat, amely a közvetítési jogokat is birtokolja. 1999-ben a Sky ezért nem tudta megvásárolni a Manchester Unitedet.

Mennyit ér az MU?

Egyes hírek szerint 7 milliárd fontot szeretne kapni a klubért a Glazer család, ami 3 milliárd fonttal több, mint amit a Chelsea-ért fizettek. Ám ez a 7 milliárdos összeg nem réális a Football Benchmark elemzése alapján, és ők olyan 2,43 milliárd fontra becsülnék a klub értékét.

A tech óriásoknak, akik tele vannak pénzzel, még mindig egy érdekes befektetési lehetőség lenne, ha egy új területen szeretnék kipróbálni magukat.

A klubra ráférne a fejlesztés, ha valóban olyan lestrapált állapotban lennének a körülmények, mint azt Cristiano Ronaldo mondta. Az új befektetőnek ezért biztosan rengeteg pénzt kellene még befektetnie az egyesületbe.

Ahogy Erik ten Hag is nyilatkozta nemrég, szívesen látna legalább egy új csatárt a portugál sztár távozása miatt, aki minő meglepő, Goncalo Ramos lenne. Ő az a fiatal portugál játékos aki mesterhármassal ütötte ki Svájcot, és szorította ki Ronaldot a kezdő csapatból.

Ez is érdekelhet:

Featured image: Wikimedia

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .