Vajon milyen szerepe van a mesének a gyermekek személyiségfejlődésében?

a meseolvasas fontossaga

A gyermekek és a mese kapcsolatának fontosságát még a mai, modern, és felgyorsult világban sem kérdőjelezheti meg senki, erre pedig a szakemberek is folyamatosan próbálják felhívni a felnőttek figyelmét.

Szerencsére egyre több szülő törekszik arra, hogy a gyermekének napi szinten olvasson mesét, ennek fontosságáról, és a mesehallgatás jótékony hatásairól pedig már az óvónők is be tudnak számolni.

Google_news_logo

Az óvónők nap mint nap tapasztalják azt, hogy az a kisgyermek, amely otthon napi szinten hallgat mesét, sokkal kreatívabb, és jóval élénkebb fantáziával rendelkezik, emellett sokkal jobban szeretnek rajzolni, és festeni is, mint azok a társaik, akiknél elmarad az esti mese olvasása.

Hirdetések

A tapasztaltabb, többgyerekes szülők pedig beszámolhatnak arról, hogy a gyermekekben maradandó élményt jelenthet az, hogy a szülők rendszeresen olvasnak nekik, vagy együtt mesét hallgatnak a nap végén. A mesehallgatás emellett beindítja a beszédkészséget, bővíti a gyermek szókincsét, és javítja a szövegértésüket is.

Mire figyeljünk oda meseolvasás során?

Szülőként a mi felelősségünk az, hogy a gyermekünknek minden fontos dolgot átadjunk, melyre a későbbiek során szüksége lehet. Éppen ezért próbáljunk meg arra törekedni, hogy minden nap végén töltsünk egy kis időt a gyermekeinkkel, összebújva, bekuckózva, a kedvenc meséink társaságában. Ez a helyzet még a legkisebbek számára is nyugalmat, és biztonságérzetet tud adni, és egyértelműen javítja a szülő-gyermek bizalmi kapcsolatát.

Arra azonban mindenképpen érdemes odafigyelnünk, hogy mindig olyan mesét válasszunk ki, mely a gyermek kora és fejlődése szempontjából is megfelelő lehet.
A meskete.hu portálon lehetőségünk van kedvünkre válogatni a különböző mesekategóriák között, ugyanis jelenleg az oldalon 15 kategóriában vannak megkülönböztetve a feltöltött mesék.

Mit kell tudnunk a Meskete.hu portálról?

A nem rég induló, ám folyamatosan fejlődő és bővülő oldal felületén jelenleg több mint 1200 olvasható mese található. Emellett azonban elérhetőek a portálon az egyre népszerűbb hangosmesék is, melyeket a gyermek akár egyedül, akár az egész családdal együtt is meg tud hallgatni.
A mesék elérése teljesen díjmentes, a hangosmesék meghallgatásához is csupán egy gyors regisztrációra, vagy egy Facebook bejelentkezésre van szükségünk.

esti mese gyerekeknek

A meskete.hu portál célja, hogy véget vessen a céltalan mobilozásnak, és hogy kicsit közelebb hozza egymáshoz a családtagokat egy közös olvasással, vagy mesehallgatással. A hangos mesék akkor is jól jöhetnek, ha nincs lehetőségünk olvasni a gyermekünknek (például utazás során, az autóban) mégsem szeretnénk, ha a csemeténk valami bugyuta videó nézésével ütné el az időt.

Más oldalakkal ellentétben ezen a weboldalon biztonságosan fogja tudni kiválasztani a számára szimpatikus hangosmesét, a portál könnyen és egyszerűen kezelhető.
A meskete.hu a magyar amatőr és profi írok számára is hatalmas lehetőséget jelenthet, hiszen az oldal mindent elkövet annak érdekében, hogy az írók rövid időn belül megtalálják az olvasótáborukat és a célközönségüket.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .