Vállalkozás eladása és vétele – Hol találjunk eladó webáruházat?

vállalkozás webshop eladása vásárlása

Az utóbbi hónapokban egyre több eladó webáruházról lehet olvasni. Vajon a recesszió hatása ez már, vagy csak megunták a vállalkozók a vállalkozásaikat? Nyilván aki több vasat tart a tűzben annak könnyebben megy megszabadulni a már kegyvesztetté vált webáruházától. De hol vásároljunk vagy adjunk el webshopokat, domaineket?

Az alábbi cikkben megemlítünk pár külföldi oldalt, és pár magyar csoportot is, ahol böngészhetünk ezek után.

Google_news_logo

Webáruház vásárlás – Külföldi oldalak

Flippa.com

flippa webáruház eladás vétel

Talán az egyik legismertebb ilyen oldal a Flippa. Itt találhatunk rengetek lehetőséget, úgy mint:

Hirdetések
  • Amazonos bizniszek
  • Dropshipping webáruházak
  • eCommerce bizniszek
  • Blogok
  • Adsense oldalak
  • SAAS
  • Appok
  • Piacterek
  • Domainek

Ami külön érdekes, hogy több magyar lehetőséget is találhatunk, így szerencsére van lehetőség arra, hogy hazai webáruházat vásárolhassunk.

A weboldalon licitálós megoldással tudunk vásárolni, vagy ha az eladó felkínálja a lehetőséget, akkor fix áron. Személyes tapasztalatunk nincs a weboldalról, így első körben érdemes lehet magyar eladókkal – vásárlókkal üzletelni, hogy kiismerjük a platformot, és a díjait.

Microacquire.com

microacquire webáruház adás vétel

A másik külföldi oldal, ahol vállalkozásokat vásárhatunk az a Microacquire. Az email hírlevelükben sok érdekes eladó üzleti lehetőséget mutatnak. Ilyen például több app, webáruház, vagy egyéb startupok. A weboldalon regisztráció után tudunk részletesebben böngészni a lehetőségek közül.

Ami számunkra negatívum, hogy az eladó vállalkozásokat főleg amerikai pénztárcára tervezték, így nagy szerencse kell, hogy viszonylag olcsóbban kifogjunk egy jó lehetőséget.

Webáruház eladása – vétele – Magyar csoportok

Eladó webshopok piactere

Talán az egyik legnagyobb Facebook csoport, ahol eladó webshopokat találhatunk, amit ezen a linken keresztül érhetsz el. Ami pozitívum, hogy a csoport tagjaitól egy kulcsrakész magyar vállalkozást tudunk megvásárolni. Vannak jó és kevésbé jó lehetőségek is, de nyilván ez mindenkinek a saját meglátása, hogy melyikből mit tudna kihozni.

Sajnos megfigyelhető, hogy idén egyre több áruház került eladósorba, ahogy azt a bevezetőben már említettük.

Eladó domain, weboldal

Egy másik érdekes csoport ahol már több, mint 1500 fő van, az az Eladó domain, weboldal. Ahogy a csoport neve is mutatja, itt főleg domaineket tudunk vásárolni, de néha felbukkan egy eladó weboldal, vagy webshop is.

Ha úgy érzed, hogy egy webáruház eladása vagy vétele mellett döntenél, akkor érdemes lehet meggondolni ezeket a lehetőségeket. Kezdd a magyar csoportokkal.

Ezt olvastad már?

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .