Villámgyors KATA törvénymódosítás, amely rengeteg kisvállalkozónak tesz kereszbe

villamgyors kata törvénymódosítás

Hatalmas port kavart az új KATA törvénymódosítás amely több százezer kisvállalkozónak tesz majd keresztbe. A magyar kormány javaslatát villámgyorsan el is fogadták. A törvény elfogadása óta pedig rengetegen tüntetnek ennek a módosítása miatt, amely közlekedési zavarokat okoz Budapest belvárosában.

Hirdetések

Hogyan változott a KATA törvény?

“A szabályozás értelmében 18 millió forintra emelkedik a bevételi értékhatár, de csak azok választhatják majd az adózási formát, akik a lakosság részére saját szolgáltatást nyújtó, terméket értékesítő egyéni vállalkozók. Az új katásoknak így csak magánszemélyektől származhat bevétele, kivételt képeznek a taxis személyszállítást végzők, akiknél a kizárólag lakossági értékesítés a szolgáltatás jellegéből fakadóan a gyakorlatban megvalósíthatatlan lenne. Mindez azt is jelenti, hogy a betéti társaságok is kikerülnek a katások köréből.” – írja a HVG.hu.

Google_news_logo

És ezeket a cikkeket olvastad már?

“Fenntarthatatlan” a KATA

Parragh László volt az állami tévé vendége, és a műsorban kifejti véleményét miért is “fenntarthatatlan” jelenlegi formájában a KATA rendszer. A politikusok szerint rengeteg cég “kényszeríti” katás adózási formába munkavállalóit, hogy ezzel is elkerüljék az adó és egyéb járulék befizetést.

Hirdetések

 

Orbán is megszólalt a KATA törvénymódosítás után

A háborús helyzet, és a nyugdíjrendszer miatt kellett ezt a drasztikus lépést meghozni – mondja Orbán Viktor. A Kossuth rádióban adott interjújában azt is kijelenti, hogy Európában hatalmas recesszió várható, és sokan “harcolni fognak a munkahelyükért” is, ahogy írja a 24.hu.

 

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .