El Clasico 2023: Barcelona – Real Madrid, parázs a tűzre

el classico oktober 16 - real madrid barcelona

Ismét találkozik egymással a Barcelona és a Real Madrid a spanyol labdarúgó bajnokságban, az El Clasico 2023-ban is egy nagyon fontos meccs lesz. A két csapat jelenleg az első és a második helyen áll a bajnokságban, és 9 pont választja el őket. Az Atletico Madrid szorosan jönnek a városi riválisra. A tegnapi győzelmükkel a Valencia ellen már mindössze 5 pontra vannak lemaradva.

Barcelona

Pedri sérülése miatt várhatóan kihagyja a mérkőzést, továbbá Dembele sem fog játszani. A katalán csapat az elmúlt mérkőzéseken nem jeleskedett túlságosan a góllövéssel. Lewandowski nem talált be már hetek óta, és a csapat a legutóbbi mérkőzéseit is csupán 1-0-ra tudta megnyerni. Ami meglepő volt, hogy a csapat kikapott az Almeriától. A Barcelona nagyon szeretné otthol tartani a 3 pontot, hiszen a bajnokság elején kikaptak a Real Madridtól. Azóta két alkalommal találkoztak a felek egymással, és a Szuperkupában nagyon könnyedén nyertek a madridiak ellen.

Google_news_logo

Az újabb El Clasico a Király Kupában jött, amikor ismét nyert Xavi csapata, ám itt már csak 1-0-ra. Militao szerencsétlenül ért a Courtoisról kipattanó labdába amivel végül nyert a Barca. A második félidőben Kessié tudta volna megduplázni az eredményt, ám Fati ügyetlenül blokkolta a kapura tartó lövést. A katalánoknak a legjobb formájukat kell nyújtaniuk. A hangulatra várhatóan nem lesz panasz.

Hirdetések

Laporta a mai videójában arra kérte a szurkolókat, hogy ne foglalkozzanak a klub elleni propagandával, és buzdítsák a csapatot.

Real Madrid

A királyi gárda a héten Bajnokok Ligája mérkőzést játszott a Liverpoollal amit 1-0-ra meg is nyertek. A liverpooliak az első félidő után szinte feladták a mérkőzést, a Madrid így végig irányítása alatt tarthatta a meccset megkoronázva egy Benzema góllal. A gólszerző azonban úgy tűnt megsérült a góllövés előtt, közben, ám ő várhatóan játszani fog a vasárnap este kezdődő meccsen.

Ami pozitivitásra adhat okot a madridiak számára, az az, hogy Vinícius Junior is egyre jobban játszik, gólokat és gólpasszokat adva, még Benzema hiányában is. Rá mindenképp fontos szerep jut majd este, és ha át tudja törni a Ter Stegen falat, akkor azzal nagy lépést tehetnek a királyiak a győzelemre.

A Real Madrid számára is nagyon fontos lenne a győzelem, márcsak azért is, mert a legutóbbi két találkozót vesztesen hagyták el a katalánokkal szemben, és a bajnoki cím miatt is. Ha nyerni tudnak azzal 6 pontra csökkenthetnék a hátrányukat, és nagyobb esélyük lehet, hogy versenyben maradjanak a bajnoki címért.

El Clasico – Parázs a tűzre?

Úgy tűnik Laporta elnök lemondta a klub elnökök közti szokásos mérkőzés előtti közös étkezést, így Florentino Perez várhatóan nem utazik el a mérkőzésre. Ez újra megronthatja a kapcsolatot a két klub között.

További hírek:

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .