Eljött a nap! Kezdődik a Labdarúgó Világbajnokság – Az első nap mérkőzése

kezdodik a foci vb

Eljött végre ez a nap is. Kezdődik a 22. FIFA labdarúgó világbajnokság Katarban. Az izgalmak a tetőfokára vágnak, a szurkolók pedig készülhetnek a csapataik buzdítására.

Mi várható az első meccsnapon?

Most vasárnap mindössze egy mérkőzést rendeznek meg, Katar fogadja Ecuador válogatottját a 17 órakor kezdődő mérkőzésen al-Hor-ban.

Google_news_logo

Katar kerete:

Hirdetések

És ez pedig Ecuador kerete:

A dél-amerikaiak kerete erősebbnek tűnik, és egy kicsit jobb minőséget is képviselnek, mint a hazaiak, ám ne feledjük, hogy a hazai szurkolók és a VB rendezés extra motivációt ad Katarnak.

A fogadóirodák oddsait elnézve is inkább a vendégek sikerére számítanak jobban.

Hirdetések

Miért fontos még ez a mérkőzés?

Az A csoportban Hollandia, és Szenegál található még, Katar és Ecuador mellett. Mindkét másik csapat erősebb és minőségibb, mint a nyitómérkőzést játszó válogatottak, így rendkívül fontos lenne mindkét csapatnak, hogy elcsípjék a 3 pontot.

A két csapat egyébként 2018-ban már játszott egymás ellen egy barátságos mérkőzést, akkor Katar 4-3-ra megverte Ecuadort. Azon a paprikás mérkőzésen két pirosat is kaptak a dél-amerikaiak, Frickson Erazo és Enner Valencia jóvoltából. Utóbbi egyébként két gólt is lőtt azon a mérkőzésen.

Erazo nem tagja a 2022-es vb-re készülő ecuadori csapatnak, míg Valencia ott van, így várhatóan ismét a pályára is lép majd a 33 éves játékos.

És Te, mit tippelsz a foci vb nyitómeccsére?

Az utóbbi években gyakran előfordult, hogy a foci vb nyitómérkőzésén borult a papírforma, és a gyengébb csapat nyert. A mai meccsen nincs igazi papírforma, viszonylag kiegyenlítettek a csapatok, talán egy kicsit Ecuador felé húznak az oddsok, így kíváncsian várjuk ezt a nem megszokott téli mérkőzést.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .