Tényleg szükség van sörre a foci nézéshez?

foci vb sor nelkul

Ma délután hivatalosan is kezdetét veszi a 2022-es katari foci vb. Az utóbbi napokban nagy port kavart a királyság kijelentése, miszerint mégis megtiltanák a sör árusítást a stadionban és környékén. A korábbi hírek szerint méregdrágán árultak volna korlátozott számban sört a stadionban, ám végül mégis megtilthatják ezt.

Tényleg szükség van sörre a meccs nézéshez?

A katari vb miatt rengeteg probléma merült fel, gondoljunk csak arra, hogy a nyugati és a keleti értékek is “összecsaphatnak”, így nem csak nagy sörgyárak, de a hús, emberi jogok, vagy a mások elfogadása is megszenvedi majd ezt az eseményt.

Google_news_logo

A Budweiser például a sör betiltás hatására ezt tweetelte, “Nos, ez kínos”

Hirdetések

Foci örömünnep öröm és sör nélkül?

Ahogy már megszokhattuk a lelátókon rengetegen megisznak 1-2 pohár sört, hogy ezzel is feldobják a kedvüket. Nincs is ezzel úgy semmi baj, mint ahogy a szotyizással sem. Ám itt is át lehet esni a ló túlsó oldalára, és könnyedén “vadállat módjára” be lehet rúgni, ami további bonyodalmakhoz vezethet.

Gondoljunk csak az elmúlt évtizedek huligánjaira, akik már a mérkőzés előtt részegen összeverekedtek egymással, vagy a rendőrökkel. Szerencsére ez ügyben is rengeteget fejlődtek a szurkolók, és már egyre kevesebb ilyen atrocitásról lehet hallani.

Hirdetések

Túlterhelt játékosok

A tegnapi nap fő híre volt, hogy Karim Benzema sérülten hagyta el az edzést. A franciáknak így például az elmúlt héten Nkunku és Kimpembe helyére kellett új játékosokat behívniuk, és most úgy tűnik Benzemát is pótolniuk kell

Az argentin csapatnál is kényszercsere történt, hiszen két játékos is megsérült az edzéseken.

Vajon jó ötlet volt tényleg ennyire besűríteni a programot, és 50-60 meccset játszani egy évben? Nyilván könnyen mondhatjuk, hogy “ezért kapják a fizetésüket”, de úgy, hogy ha az év nagy részét sérülten töltik a kispadon úgy nem sok értelme van ennyi meccset rendezni.

További hírek:

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .