Ettől sokkal több kell – Gyenge játékkal is továbbjutott a tartalékos Brazil válogatott

aboubakar fejes golja

A G csoport péntek esti mérkőzésein a tartalékosan felálló Brazília kikapott Kameruntól. Gólt sem láthattunk az ötszörös világbajnoktól, ami azért elgondolkodtató. Kamerun a 92. percben egy kontra támadás után egy gyönyörű fejes góllal győzött.

Pihent az A csapat

Brazília az Ederson – Dani Alves, Militao, Bremer, Telles – Antony, Fred, Fabinho, Martinelli – Rodrygo, Gabriel Jesus felállással kezdte a mérkőzést. Az “A” csapatuk pihent, így a cserecsapat kaphatott egy kis játéklehetőséget.

Google_news_logo

Az első félidőben 10 kapura lövésük volt a braziloknak, és főleg Rodrygo volt aktív. Azonban a 10-ből mindössze 3 talált kaput. Gabriel Martinelli előtt adódtak nagyobb lehetőségek, és könnyedén gólt tudott volna fejelni.

Hirdetések

Kamerun mindössze egyszer tesztelte Edersont, ám akkor résen kellett lennie a brazil kapusnak.

Az első félidőben nagyon érzett egy brazil gól, ám végül nem akart összejönni.

Unalmas folytatás, majd dráma

A második félidőben Tite mester elkezdte frissíteni a csapatát, hátha megszületik az első brazil gól. Az 55. percben érkezett Everton Ribeiro, Marquinhos és Bruno Guimaraes. Utóbbitól várták a brazilok a csapat dinamikájának felpörgetését. A 64. percben Gabriel Jesust váltotta Pedro, és a 79. percben Raphinha érkezett Antony helyére.

A brazilok továbbra is támadgattak, ám sorra elpuskázták a lehetőségeiket.

A kilenc perces hosszabbítás sem okozott sok sikert a braziloknak, ám Kamerun a 92. percben egy nagyszerű kontra utáni beadást fejelte a kapuba. Vezet Kamerun. A gólszerző Aboubakar Ngom Mbekeli kitűnő beívelését fejelte a kapu jobb oldalába. Edersonnak esélye sem volt.

A gólszerző ráadásul a levetett mezes gólörömével kiérdemelte a második sárga lapot, így mehetett is zuhanyozni.

A Kameruni szövetség elnöke Samuel Eto’o pedig a VIP páholyban rettenetesen boldog volt.

Kamerunnak azonban kevés volt ez a győzelem, Svájc 3-2-re megverte Szerbiát, így ők jutottak tovább a második helyen. Brazília így Dél-Koreát, míg Svájc Portugáliát kapta a következő fordulóban.

Tabella

# G csoport Mérk. Gólok Pont
1 Brazília 3 3-1 6
2 Svájc 3 4-3 6
3 Kamerun 3 4-4 4
4 Szerbia 3 5-8 1

Kieséses szakasszal folytatódik a VB

Ez is érdekelhet:

Borítókép forrás #3Sports

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .