Foci vb 2022: 9 gólos thriller, Németország kiesett, Japán továbbjutott

ritsu doan golorome a spanyolok ellen

Az E csoport esti mérkőzései nem altattak el minket, hiszen összesen 9 gólt láthattunk, és rengeteg izgalomban volt részünk az éjszaka folyamán. Volt egy pillanat, amikor mind Spanyolország, mind Németország elbúcsúzott volna a világbajnokságtól.

45 perc unalom

Az első félidő a megszokott mederben csordogált, korán vezetést szerzett Spanyolország Morata révén, és Németország Gnabry révén. Az első félidőben aztán már több érdemi momentum nem is nagyon volt. Úgy tűnt Németország és Spanyolország is továbbjuthat.

Google_news_logo

A második félidőben hatalmas izgalmak voltak

Japán oroszlánként rontott ki a második félidőre, és a csodacsere Doan a 48. percben megszerezte az egyenlítő gólt, majd az 51. percben Tanaka szerzett gólt egy igen vitatható jelenetsor után.

Hirdetések

A bíró először kirúgást ítélt, hiszen úgy tűnt a labda elhagyta a játékteret, ám a VAR szobából úgy ítélték meg, hogy nem volt kint teljes terjedelmében a labda, így ez GÓL!

A harcos japánok 6 perc alatt megfordították a meccset, és nagyon úgy tűnt, hogy újabb gólt tudnak majd szerezni a teljesen meglepett spanyolok ellen.

Dráma a másik meccsen

A fordulás után az 58. percben egyenlített Costa Rica. Tejeda volt a gólszerző, majd a 70. percben ismét gólt lőtt Costa Rica, Juan Pablo Vargas révén, így 2-1 Costa Ricának. Ez. azt jelentette, hogy Japán és Costa Rica is 6 pontos, és továbbjutók a csoportból.

A csúfos eredmény azonban 3 percig tartott csak, Kai Havertz egyenlített a 73. percben. Ezzel újra játékban tartotta a spanyolokat, és a saját becsületüket.

A 85. percben Kai Havertz ismét betalált, és a 89. percben Fullkrug állította be a 4-2-es végeredményt.

Ez pedig azt eredményezi, hogy Japán és Spanyolország továbbjutott a csoportból, míg Németország csomagolhat haza. Ki gondolt volna erre még a vb előtt, hogy Japán megveri a spanyolokat és a németeket is.

Tabella

# E csoport Mérk. Gólok Pont
1 Japán 3 4-3 6
2 Spanyolország 3 9-3 4
3 Németország 3 6-5 4
4 Costa Rica 3 3-11 3

Spanyolország a jobb gólkülönbségének köszönhetően jutott tovább.

A kieséses szakaszban tehát Japán – Horvátország, és Marokkó – Spanyolország mérkőzést rendeznek majd meg hétfőn és kedden.

Ez is érdekelhet:

Featured image credits to: Squawka

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .