Foci vb: Ez a nyolcaddöntő párosítása – Esélylatolgató

person playing soccer on field

Tegnap az utolsó helyek is elkeltek a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjére. A már biztosan továbbjutó Brazília és Portugália mellett hihetetlen izgalmak mellett Dél-Korea és Svájc vívta ki a részvételt.

A nyolcaddöntő párosítása

Google_news_logo

🇳🇱 Hollandia Szombat 16:00 Egyesült Államok 🇺🇸
🇦🇷 Argentína Szombat 20:00 Ausztrália 🇦🇺
🇫🇷 Franciaország Vasárnap 16:00 Lengyelország 🇵🇱
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Anglia Vasárnap 20:00 Szenegál 🇸🇳
🇯🇵 Japán Hétfő 16:00 Horvátország 🇭🇷
🇧🇷 Brazília Hétfő 20:00 Dél-Korea 🇰🇷
🇲🇦 Marokkó Kedd 16:00 Spanyolország 🇪🇸
🇵🇹 Portugália Kedd 20:00 Svájc 🇨🇭

Kik lehetnek a továbbjutók?

A következőkben elemezzük a mai játéknap két mérkőzését, vajon tényleg papírforma várható mindkét meccsen?

Hirdetések

Hollandia – Egyesült Államok

A fogadóirodák szerint Hollandia az egyértelmű esélyese a mérkőzésnek. Ha azt nézzük, hogy Cody Gakpo 3 gólt lőtt a csoportmeccseken, akkor egy gólerős csapat képét festi Hollandia. Katart és Szenegált is 2-0-ra verték meg, míg Ecuadorral 1-1-es döntetlent játszottak a hollandok.

Az Egyesült Államok egy erősebbnek vélt csoportból jutott tovább Anglia mögött. Az amerikaiak mindössze 2 gólt tudtak rúgni a három meccs alatt, és mindössze egy gólt kaptak büntetőből.

Az esélyek szerint Hollandia juthat tovább, ám szerintünk az Egyesült Államok képes lehet megtréfálni a hollandokat.

Argentína – Ausztrália

Messiék nem kezdték túl jól a tornát. Az első mérkőzésen meglepetésre kikaptak Szaúd-Arábiától, és mindössze büntetőből tudtak betalálni szabályosan. A következő meccseket már érződött a javulás az argentinok játékán, Mexikót és Lengyelországot is 2-0-ra megverték. Messi két tizenegyest is kihagyott, ezzel egy új rekordot is beállított.

Ausztrália meglepetésként továbbjutott a D csoportból. Sokan Dániát várták volna továbbjutónak, ám a dánok nagyon gyengén fociztak ezen a vb-n, míg az ausztrálok nagyon lelkesen küzdöttek végig. Az első meccsen bár vezettek Franciaország ellen, ám a címvédő fordított és 4 góllal válaszolt. Ezután Tunéziát és Dániát is 1-0-ra megverték az ausztrálok, így teljesen megérdemelten jutottak tovább.

Az esélyeket tekintve egyértelműen a dél-amerikai csapat az esélyesebb, és ha nem akarnak Messiék egy újabb szaúd-arábiai blamát, akkor komolyan veszik a mérkőzést, és már az elején eldöntik a meccset. Minél tovább húzzák majd, úgy Ausztrália felszívhatja magát.

Olvasd tovább a Newsportal sporthíreit, ahol a következő napokban a nyolcaddöntő további párosításairól is hozunk egy kisebb elemzést.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .