Hihetetlen: 9 évig hordta a megkövesedett magzatot majd belehalt

LBC alamy W Sous a kongoi no 9 evig hordta a magzatot

Egy 50 éves nő New York-ban alultápláltság miatt meghalt, miután az orvosok egy petefészek-ágyban rekedt, megkövesedett magzatot fedeztek fel a hasüregében. A magzat több mint 9 éve ott volt.

Az eredetileg Kongóból származó nőt az Egyesült Államokban vitték kórházba, ahol a vizsgálatok kimutatták, hogy egy kővé vált magzat van az hasüregében.

Google_news_logo

Az ún. lithopedionként ismert rendkívül ritka jelenség csak kevesebb mint 300 alkalommal volt eddig dokumentálva. Az áldozat kilencedik gyermekének halva születését vetítette előre.

Hirdetések

Az életképtelen terhesség, más néven az ectopicus terhesség, abban az esetben következik be, amikor a magzat a méhen kívül fejlődik ki, és a halálát a hasüregben vagy más helyen elhalt terhesség okozza.

A fejlődés kb. 24 hét után megáll, majd kalcifikálódik, hogy kő szerűvé váljon. Ezután a fő szerveket összenyomva és az anyagcsere-folyamatokat korlátozva az anyának súlyos egészségügyi problémákat okozva.

Az afrikai nő, aki nem fogadott el kezelést, azt hitte, hogy varázslattól, átoktól szenved, amelyet Afrikában sütöttek rá mielőtt az Egyesült Államokba költözött.

Kép forrás: LBC news W Sous

Az esetet dr. Waseem Sous, a SUNY Upstate Medical University belgyógyász szakértője fedezte fel. Megjegyezte, hogy az áldozat “a sebészeti beavatkozásoktól való félelme miatt elutasította a beavatkozást, és inkább a tünetek figyelését választotta.”

“Sajnos az anya súlyos alultápláltság miatt elhunyt, mivel a belek elzáródása miatt nem kapott elég tápanyagot. Ráadásul továbbra is félve kereste az orvosi ellátást.”

Az esetet a BMC Women’s Health című folyóiratban tették közzé

Az anya korábban Kongóból Burundiba, majd Tanzániába költözött, ahol nyolc gyermeket szült – közülük hárman röviddel a szülés után meghaltak.

Az elszomorító történet először akkor történt, amikor a nő a menekülttáborban meglátogatott egy orvosi rendelőt, majd az orvosok észrevették, hogy a babája nem mozog.

A nőt azonnal átszállították egy kórházba, ahol CT-vizsgálat segítségével megállapították, hogy hasüregében egy megkövesedett magzat van. A magzat nagysága egy salátáéhoz hasonlítható, és azért okozott problémát, mert a nő beleibe préselődött, súlyos bélelzáródást okozva, ami tápanyaghiányhoz vezetett.

Az asszony az orvosi kezelést elutasította, mert azt hitte, hogy a bajai egy afrikai boszorkányság miatt történtek, és hogy a rávetett “varázslat” okozza a tüneteket.

 

További hírek:

Borítókép forrás: LBC alamy W Sous

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .