Örülnek-e a franciák Benzema születésnapit ajándékának?

benzema kapja az aranylabdát

A mai napon Karim Benzema betöltötte a 35. születésnapját, és egy igazán meglepő ajándékkal “jutalmazta” meg a francia szurkolókat.

Benzema lemondta a válogatottságot

A játékos a közösségi média felületein jelentette be, hogy ezentúl nem játszik többet a válogatottban.

“Megtettem azokat az erőfeszítéseket és elkövettem azokat a hibákat, amik által elértem oda, ahol ma vagyok, és büszke vagyok rá! Megírtam a történetemet, a miénk pedig most véget ért.”

Karim Benzema 2007 március 28-án debütált a francia válogatottban, és 97 mérkőzésen 37 gólig jutott.

Hirdetések

A Real Madrid játékosa a tavalyi Bajnokok Ligája szezonjában felért a csúcsra, és elhódította az Aranylabdát. A válogatottban viszont nem igazán tudott kiteljesedni a zsarolási botrány miatt. Végül közkívánatra visszahívták a válogatottba, ahol a Nemzetek Ligáját sikerült megnyernie. A 2022-es világbajnokság kezdete előtt viszont megsérült és Didier Deschamps szövetségi kapitány úgy ítélte nem fog meggyógyulni a torna alatt, így hazaküldte.

Karim viszont a vártnál hamarabb felépült, és a múlt hétvégén már barátságos mérkőzést is játszott a Real Madridban, viszont a rejtélyes “nem érdekel” posztja következtében valószínűleg így zárta le a kapcsolatát Deschamps-al.

Emmanuel Macron Franciaország elnöke szerette volna, ha ott van vele a VIP páholyban a vb döntőn, ám ez végül nem valósult meg.

A kora ellenére hasznos tagja volt a válogatottnak az elmúlt években, ám látva Kylian Mbappe teljesítményét a világbajnoki döntőn, az út már a fiataloké lesz. Így tehát érthető Karim döntése is, és lehet, hogy a vb vége után egyébként is lemondta volna már a válogatottságot. Az viszont kár, hogy a karrierje nem teljesedhetett ki a nemzeti csapatban, és hogy így ért véget az.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .