Mű vagy műtárgy – Új sorozat indult a Compact TV YouTube csatornáján – Vélemény

mű vagy műtárgy compact tv

A napokban láttuk a Mű vagy műtárgy nevű online sorozat 7. részét, amely a Kincskeresés Offline/Online címet viseli. A videóban megismerkedhettünk Kováts Dáviddal, aki a saját galériáját üzemelteti Londonban, valamint a házigazda Szabó Simon, aki a 2000-ben forgatott Moszkva tér című filmből lehet ismerős.

Mű vagy műtárgy – Új YouTube-os sorozat

A sorozat 7. részében a szereplők ellátogatnak a Rákoskeresztúri Bakancsos utcai bolhapiacra “kincseket” keresni. Majd megismerkednek a digitális műalkotások, és az NFT-k világával. Az NFT egy úgynevezett nem helyettesíthető token, amely okos szerződéses alapon működik, és bele van kódolva az alkotó. Ezen kívül még sok mást is hozzá lehet adni, így például az alkotók a műveik későbbi adás-vételei után jutalékokat is kaphatnak a jövőben.

Google_news_logo

Az NFT-k világa egy viszonylag új téma, amely valószínűleg velünk marad már, hiszen sok előnnyel rendelkezhet a jövőben. Ilyen például a digitális termékek hamisítása elleni “biztonsági háló”.

Hirdetések

A Mű vagy műtárgy sorozat további részei:

  1. EP01 – Mi az eredeti?
  2. EP02 – Nehéz kenyér?
  3. EP03 – Mit jelent ha egy művészt galéria képvisel?
  4. EP04 – Múzeumok vs. Galériák
  5. EP05 – Örök művészet
  6. EP06 – Ilyet én is tudok!

A videók nagyon szép betekintést nyújtanak a kortárs művészetbe, megismerkedhetünk sok nagyszerű művésszel is az epizódokban, így mindenképp érdemes lehet megnézni a videókat.

Vélemény?

Nekünk nagyon tetszett.

Borítókép forrás: Compact TV YouTube

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .