Wall Street farkasa: “5 másodperc alatt megmondtam volna, hogy kamu az FTX”

wall street farkasa-min

Julian Belfort akit a Wall Street farkasaként ismerhetünk a tévéből, és a könyvből, a FOX Newsnak adott egy interjút, melyben a csődbe jutott FTX-ről nyilatkozott elég velősen.

Hirdetések

Orgia és szórakozás – 5 másodperc alatt megmondtam volna, hogy kamu az FTX

Néhány napja volt a Fox News vendége Julian Belfort akit Sam Bankman-Friedről kérdeztek, Google_news_logoő az aki csődbe jutatta az FTX nevű kriptotőzsdét, és kereskedők pénzének millióit szórakozta el.

Google_news_logo

Julian elmondta, hogy ő nem tartott pénzt az FTX-en, és amíg nem néz valaki bele a pénzügyekbe, addig nem is igazán tudhatja, hogy biztonságban van-e a pénze egy adott intézménynél. Azt mondja, hogy azok, akik a tőzsdén elvégezték az átvilágítást, azoknak ki kellene vizsgáltatni magukat, mert gondok lehetnek a fejekben.

Hirdetések
“Ha bementem volna az FTX-hez és azt látom, hogy ezek videójátékokon játszanak, orgiákat rendeznek, akkor nem értem mások hogyan bízhatták rájuk a tőkéjüket.”
“Jobban tenné ha befogná a száját, és az ügyvédeire hallgatna.”

A csődbement kriptotőzsde fejét a Bahamákon fogták el a rendőrök, és jelenleg őrizetben van. A legfrissebb hírek szerint a Bahamai kormány kész kiadni Sam-et az amerikaiaknak, hogy kihallgathassák, és ebbe már Sam is beleegyezett.

Korábban tiltakozott ellene, és nem akart visszakerülni Amerikába. A vádirat szerint az ügyfelek pénzével visszaélt, és így akár 115 év börtönt is kaphat.

A börtön ellen azzal érvelt, hogy ő vegán, és ott nem tudna egészséges életmódot folytatni.

Az FTX, amely egykor a világ egyik legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, novemberben csődöt jelentett az Alameda Research, a West Real Series és 130 leányvállalatával együtt. Bankman-Fried még aznap lemondott az FTX vezérigazgatói posztjáról, és átadta a gyeplőt az Enron korábbi felszámolójának, John J. Ray III-nak.

A csődeljárása keretében az FTX indítványt nyújtott be négy vállalkozásának eladására.

Szenátusi meghallgatás

Ahogy a republikánus Cynthia Lummins mondja, nem a digitális eszközök vannak bíróság előtt, hanem a csalók és a szervezeteik. Az, hogy akik az FTX-re akartak volna pénzt befizetni Almeda bankszámlaszámot kaptak meg befizetési címként egy az egyben csalás, akár dollárban, euróban, vagy kriptovalutában történik meg.

Ez is érdekelhet:

Featured image source: FoxNews YouTube

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .