Foci vb 2022: Argentína – Horvátország 3-0, Messi és Alvarez zsenialitása döntött

julian alvarez golja

Ma este megkezdődtek az elődöntők. Már csak négy csapat maradt talpon a katari labdarúgó világbajnokságon. Az első mérkőzésen Argentína találkozott Horvátországgal. A fáradt horvátokat Argentína 3-0-ra összezúzta, és így bejutottak a döntőbe.

Kezdők

Argentína: Martinez – Molina (86′ Foyth), Romero, Otamendi, Tagliafico – de Paul (74′ Palacios), Fernandez, Paredes (62′ Li. Martinez), Mac Allister (86′ Correa) – Messi, Alvarez (74′ Dybala)
Horvátország: Livakovic – Sosa (46′ Orsic), Gvardiol, Lovren, Juranovic – Brozovic (50′ Petkovic), Kovacic, Modric (81′ Majer) – Perisic, Kramaric (72′ Livaja), Pasalic (46′ Vlasic)

Google_news_logo

Az első félidő felében a horvátok remekül tartották a labdát, körbe körbe adogattak, és főleg a bal oldalt erőltették, ám rendre visszafordították a labdát a hátvédekhez.

Hirdetések

Az első félidő a 32. perctől vált érdekessé, amikor Julian Alvarez indult meg és őt végül Livakovic állította meg a 16-oson belül, ám azt sajnos nem szabályosan tette. A bíró tizenegyest ítélt, és egy sárgát ki is osztott a horvát kapusnak, valamint Kovacicnak reklamálásért.

A büntetőt Messi értékesítette a 34. percben, 1-0 Argentínának.

Messi ezzel a góllal Argentína legtöbb világbajnoki gólszerzője lett, megelőzve Maradonát.

Nem sokkal később, a 39. percben ismét Julian Alvarez volt a figyelem középpontjában, ismét nagyszerűen indult meg, és egészen a kapuig gyalogolt a labdával, majd bepasszolta azt a horvát kapus felett. A horvát védők ügyetlenkedtek sokat, nem tudtak felszabadítani.

Argentína tovább nyomott, szerette volna a harmadik gólt is megszerezni, ám Livakovic reflexből nagyon szépen védte Mac Allister fejesét egy szöglet után.

Második félidő

A második félidőt két cserével kezdte a horvát szövetségi kapitány, Orsic és Vlasic érkezett Sosa és Pasalic helyére, majd az 50. percben Petkovic jött fel Brozotiv helyett. A másik oldalon Lisandro Martinez cserélte Paredest.

A 69. percben Messi zseniálisan futott el a jobb oldalon, és forgatta meg a horvátok feltörekfő fiatal sztárját Gvardiolt, akire a fél Premier Liga felfigyelt. Messi végül Julian Alvareznek passzolta a labdát, akinek már nagyon egyszerű dolga volt csak, beállítani a 3-0-ás eredményt.

https://twitter.com/i6astv/status/1602763650988924928?s=20&t=RAfo12TcvKClpeVSPvlo3A

Újabb cserék jöttek, Livaja Kramaric helyett, és Majer Luka Modic helyett, míg az argentinoknál Palacios és Dybala jött fel de Paul és Alvarez helyére.

A horvátokat teljesen összetörte a harmadik gól, és a mérkőzés további részében már nem történt sok izgalom.

Argentína így tehát bekerült a döntőbe, ahol a Franciaország – Marokkó mérkőzés győztese vár majd rájuk.

Ez is érdekelhet:

Borítókép forrás: Sporting Life Football & Infogol twitter

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .