Gary Lineker visszatér a BBC-hez

gary lineker visszater a bbc-hez

Gary Lineker visszatér a Match of the Day műsorvezetőjeként, miután elvettek tőle a munkát, mert bírálta a kormány új menedékpolitikáját. A BBC független felülvizsgálatot jelentett be a közösségi médiával kapcsolatos irányelvekről.

Lineker támogatását fejezte ki a felülvizsgálat iránt és várja, hogy újra munkába állhasson. Az elmúlt napokat “misztikusnak” nevezte és köszönetet mondott az emberek “hihetetlen támogatásáért”.

Google_news_logo

Azonban hétfőn, a sportműsorokban bekövetkezett zavarok után, a BBC továbbra is kritikát kapott több oldalról is.

Hirdetések

A konzervatív képviselő Philip Davies szerint a BBC döntése “patetikus engedmény” volt Linekernek és az “engedély díjának végének” kezdete, míg az egykori kabinetminiszter, Jacob Rees-Mogg is figyelmeztetett, hogy az “engedély díja eljárta eladási idejét”.

A Munkáspárt árnyékkultúra-titkára, Lucy Powell, üdvözölte Lineker visszatérését, de azt mondta, “sokkal nagyobb kérdések merülnek fel a BBC függetlenségével és pártatlanságával kapcsolatban a kormány nyomására”.

A BBC korábbi tartalomszabályozási vezetője, Richard Ayre szerint az új irányelvek megírása nem egyszerű és “álom” lesz. Ayre szerint “bármi is jön ki az irányelvekből, az nem lesz kielégítő sok ember számára. Ez elkerülhetetlen.”

Lineker a BBC legmagasabb fizetésű sztárja és 1999 óta vezeti a Match of the Day műsorát. A BBC szabadúszóként alkalmazza, és jelenleg ő az egyik legjobban fizetett.

A BBC alkalmazottainak elvárt, hogy politikailag pártatlanok legyenek és szigorú szabályokat kell betartaniuk a közösségi médiában, de jelentős vita van arról, hogyan kell alkalmazni azokat a híradók kívül dolgozó munkatársakra.

További hírek:

Borítókép forrás: Twitter

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .