Lemondott az angol miniszterelnök – Liz Truss a legtragikusabb kormányfő?

liz tuss lemondott

Tegnap Liz Truss angol miniszterelnök 6 hét kormányzás után lemondott a hivataláról.

A kormányfő mindössze 44 nap után jelentette be lemondását, így ezzel ő lett a történelem legrövidebb ideig hatalmon lévő kormányfője.

A beszédében elmondta, hogy a gazdasági bizonytalanság idején került hivatalba, amelyet az energiaválság és az orosz-ukrán háború tovább súlyosbított. A Konzervatív Párt végül őt választotta meg meg miniszterelnöknek Rishi Sunakkal szemben.

Hirdetések
Hirdetések

Három hónap után így már a harmadik miniszterelnököt keresheti a Konzervatív Párt, miután Boris Johnsonban is megingott a bizalom. Liz Truss után gyorsított eljárásban már a jövő hét péntekre kiválaszthatják az utódot.

Az, hogy ki lesz az új angol miniszterelnök egyenlőre nem tudni, ám várhatóan Rishi Sunak újra jelentkezik majd a lehetőségért.

Ő egyébként pozitív közvéleménynek örvend, hiszen rengeteg pozitív döntést hozott meg az elmúlt években, mint például a Covid járvány idején bejelentett fizetés támogatással, amelyben a kormány a fizetések 80%-át átvállalta. Ezzel megmentve rengeteg munkahelyet.

És ha már olyan megosztó személyiségek is kiállnak mögötte, mint Piers Morgan, akkor tényleg sok esélye lehet Rishi Sunaknak, hogy idén végre ő nyerje a szavazatokat.

Egyéb hírek:

Featured image source: Manchester News MEN

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .