Legjobb Magyar Üzleti podcastok

a legjobb magyar üzleti podcastok

Az elmúlt években fokozatosan fejlődött a podcast piac Magyarországon. Ami eddig csak az angol nyelvű nyugaton volt népszerű, az most már egy igen kedvelt műfaj lett idehaza is. Ebben a cikkben a legjobb magyar nyelvű. üzleti podcastok bemutatását tűztük ki célul. Lehetséges, hogy nem teljes a lista, vagy egyes olvasók nem értenek majd egyet a listában szereplő podcastokkal, így kérjük nyugodtan egészítsék ki a komment szekcióban.

Mi az a Podcast?

A podcast, vagy podcasting egy olyan digitális műsor, amit közzétettek az interneten, és letöltésre alkalmas. Főleg hanganyag formában jelenik meg, de néha videós tartalmakat is találhatunk.

Google_news_logo

Mi szükséges egy Podcast hallgatásához?

A legnépszerűbb megoldás egy telefonos alkalmazáson keresztül, mint például az Apple Podcast, Google Podcast, Spotify, Soundcloud stb. Több podcast adást feltöltenek YouTube-ra is, illetve a készítők weboldalán is megtalálhatjuk őket.

Vannak élő Podcast adások?

Néha igen, bár ez a készítők saját döntése, és a kész termék végül vágott verzióban jelenik meg.

A legjobb magyar üzleti podcastok

1, A lista élén a Biznisz Boyz Podcast található, amelyet már valószínűleg sokan hallgattak. Már 4 éve működő podcastot három fiatal vállalkozó vezeti, és minden kéthetente jelentkeznek új adással.

2, A következő a listánkban Gál Kristóf és Sándorffy Adrián Vállalkozóból Vállalkozás podcastja. Gál Kristól a Klikkmarketing alapítója, és a podcast sorozatában a cégvezetés mikéntjébe tekinthetünk be.

Hirdetések

3, A Cégépítők nevű sorozat, amelyben Egerszegi Krisztián más vállalkozókkal készít interjút. Ez a műsor a MiniCRM felhasználókat mutatja be főleg, és hogy az ő életüket hogyan segítette a szoftver, hogyan tudtak ezáltal szintet lépni a vállalkozásukkal.

4, Minner podcast. Mándó Milán rendszeresen segít a KKV-s vállalkozóknak friss hírekkel, ötletekkel. A podcastját sokan hallgatják Spotify-n, és tényleg az egyik legjobb segítség a fiatal vállalkozóknak. Apropó, a Minner Extra csoportban olyan szuper vállalkozók is vannak, mint Balogh Petya (a Cápák Közöttből) vagy Knapek Éva pszichológus (aki nemrég az Év Marketingese lett a Marketing Commando által rendezett éves marketing versenyen).

Minner.hu Podcast

5, A Magyar Business Podcast, amelyet hat műsorvezető vezet. Ők felváltva, néha többen interjúztatják meg a magyar üzleti élet sikeres vállalkozóit. Már 67 adást készítettek, amelyet kevesebb, mint két év alatt sikerült elérniük.

Miért jó Podcastot hallgatni?

Felmerülhet bennünk a kérdés, mégis miért jó podcastot hallgatni, miért nem elég ha csak bekapcsolom a rádiót, vagy a Tv-t? A legkézenfekvőbb válasz erre az, hogy a magyar nyelvű podcast adásokban minőségibb beszélgetéseket hallgathatunk. Valamint ezeket újra és újra le tudod játszani, akkor amikor csak szeretnéd. Sokan ráadásul össze is kötik a podcast hallgatást valamilyen más cselekvéssel, így egyszerre két dolgot tudnak végezni. Ilyen például a futás, mosogatás, takarítás vagy éppen az utazás.

Az általunk kiválasztott legjobb magyar podcastok Spotify alkalmazásból is hallgathatóak. Érdemes őket letölteni, így akkor is élvezheted őket, ha éppen nincs térerőd, vagy interneted.

Ezeket olvastad már?

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .