Real Madrid – Barcelona – Könnyed győzelmet aratott a Real

valverde és benzema el clasico

Az első félidőben elintézte a Real Madrid a Barcelonát a spanyol labdarúgó bajnokság 9. fordulójában. Ez nem Robert Lewandowski napja volt, Valverde és Benzema szép találatai döntöttek.

Xavi – “felizgat a Bernabeu”

A találkozó előtt Xavi adott egy érdekes nyilatkozatot, miszerint “felizgatja a Bernabeu közönsége”.

Google_news_logo

A hangulatra tényleg nem lehetett panasz, hiszen a hazaiak közönsége mindent beleadott, hogy buzdítsa a csapatát. Az első félidő elején ráadásul Kroos estében még nagyszerűen indította Vinícius Juniort, aki a védők mögé futva lőtt kapura, ter Stegen védte a lövést, ám a kipattanóra érkezett Benzema, és 12 perc elteltével megszerezte a vezetést.

Hirdetések
Hirdetések

A Real ezután beállt védekezni, támadgatott a Barca, ám azt a pár labdát is amit Lewandowski kapott sorra kihagyta. A 30. percben Vinícius kapott egy sárga lapot reklamálásért, majd 5 perccel később remek helyzetet dolgozott ki. A jobb szélről beívelt labdába Eric Garcia belefejelt, ami épp Vinícius elé pattant, ő kicsit eldugta a labdát, Tchouameni kipasszolta szélre, Mendy pedig nagyszerűen tette Valverde elé a labdát aki nem hibázott 2-0.

A második félidőre a csapatok csere nélkül jöttek ki a pályára. Benzema lőtt egy nagyon szép gólt a fordulás után, ám sajnos lesen tartózkodott.

A 60′ percben hármas cserét hajtott végre Xavi, Ferran Torres, Jordi Alba és Gavi érkezett Raphinha, Balde, és Busquets helyére.

A 73′ percben Carvajal lökte meg kissé Lewandowskit a tizenhatoson belül, aki könnyen elesett, ám végül sem a játékvezető, sem a VAR nem fújta be az esetet. Ansu Fati 73′ perci beállásával dinamikusabb lett a Barca.

Hirdetések

A 83′ percben Ferran Torres szerezte meg a szépítő találatot Robert Lewandowski passzát követően. Xavi-ék még hajtanak a döntetlenért.

A 88′ percben Eric Garcia lépett rá Rodrygo lábára a tizenhatoson belül, a játékvezető azt továbbengedte, ám a VAR végül kihívta a képernyőhöz, hogy megnézze az esetet. Sanchez játékvezető pedig megadta a 11-est. Majd a 91′ percben Rodrygo értékesítette is azt.

Ezzel a győzelemmel a Real Madrid visszaállt a tabella élére, míg a Barcelona 22 ponttal a második helyre csúszott vissza.

Aranylabdát Benzemának

Holnap hivatalosan is átadják az Aranylabdát amelyre a legnagyobb esélyes Karim Benzema a tavalyi teljesítménye miatt. A Bajnokok Ligája kieséses szakaszában gólt lőtt a PSG-nek, Chelsea-nek, és a Manchester Citynek is.

Hivatalos kezdők

Real Madrid: Lunin – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Modric, Tchouameni, Kroos – Valverde, Benzema, Vinícius Junior

Barcelona: Ter Stegen – Balde, Garcia, Kounde, Roberto – Pedri, Busquets, de Jong – Dembele, Lewandowski, Raphinha

Gólszerzők: 12′ Benzema, 35′ Valverde

Borítókép forrás: MailOnline Sport Twitter

Ezek is érdekelhetnek:

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .