El Clasico 2022 október esélylatolgató – Mi várható a spanyol rangadón?

el classico oktober 16 - real madrid barcelona

Az El Clasico a spanyol labdarúgó bajnokság legfontosabb rangadója. Most októberben pedig fej-fej mellett halad a két együttes, így különösen fontos lehet mindkét csapatnak. Átnézzük a felállást, a várható kezdőt, és próbáljuk megtippelni milyen eredménnyel zárulhat a mérkőzés. Jön a Real Madrid – Barcelona most vasárnap.

Hirdetések

A keretek

A Real Madrid nagy hiányzója Thibaut Courtois, aki októberben egy mérkőzésen sem lépett még pályára sérülés miatt. A legutóbbi négy mérkőzést így a második számú kapussal Andrij Luninnal volt kényszerű lejátszani a tavalyi bajnok. A másik hiányzó Dani Ceballos, aki ugyanúgy sérüléssel bajlódik.

Google_news_logo

A Barcelona keretéből a két újonnan szerződtetett védő Hector Bellerin, és Andreas Christensen kényszerű kihagyni a mérkőzést. Továbbá Ronald Araujo is hiányzik majd a védelemből, és Memphis Depay a támadó szekcióból. Visszatért viszont Jules Koundé a keretbe.

Hirdetések

Forma

Ha csak az eredményekre pillantunk rá, a Real Madrid egy kicsit több pontot gyűjtött be az elmúlt 5 mérkőzéséből, és hazai pályán a nyári barátságos mérkőzésen szenvedett egyedül vereséget. Az USÁ-ban kaptak ki az első felkészülési mérkőzésen a Barcelonától.

Egy kicsit mélyebbre nézve láthatjuk, hogy azért a gólokkal szűkölködik a Real, 5 mérkőzésen 7 gólt rúgtak csak. Lunin pedig szinte mindegyik mérkőzésen bekapott egy gólt.

A legutóbbi Bajnokok Ligája mérkőzést a hét közepén a Real Madrid az utolsó pillanatokban mentette döntetlenre a Shaktar Doneck vendégeként, ahol Antonio Rudigert hosszasan ápolni is kellett.

A Barcelona a bajnokságban mindössze egy gólt kapott, ráadásul azt is csak a második fordulóban a Real Sociedad vendégeként. Azt a mérkőzést egyébként 4-1-re megnyerte a Barca. Lewandowski szépen termeli a gólokat, viszont a Bajnokok Ligájában a héten nagy szerencsével maradt meg 3-3-as döntetlen az Inter ellen.

Piqué nagyot hibázott amiből az Inter nem kegyelmezett. Az odavágón pedig 1-0-ra kikaptak a milánóiaktól.

Benzema vs Lewandowski

Az El Clasico nagy csatája a fent említett két úriember harca lesz. Robert Lewandowski sokkal jobb formában van, 9 góljával vezeti a spanyol góllövőlistát is, míg Benzema csupán 3 gólt tudott lőni. A Barca jobban rá van szorulva Lewandowski góljaira, míg a Realnál Vinícius (5), Rodrygo (3), és Valverde (3) is rúgtak pár gólt tehermentesítve kicsit a nyomást Benzemán.

Hirdetések

Ki kerül ki győztesen az El Clasico végén?

Ezt a kérdést előre megjósolni nehéz kérdés. A hazai pálya előnye a Real Madrid oldalára billentené a mérleget, viszont a Barcelona egy kicsit jobb játékot mutatott az elmúlt mérkőzéseken, és összehasonlítva, hogy mindössze egy gólt kaptak a bajnokságban nehézzé teszi a gólszerzést a Madrid számára.

Courtois hiánya miatt viszont fájhat a feje Ancelotti mesternek, és Lunin élete legjobb formáját kell, hogy nyújtsa ha nem akar örökre a kispadon ülni.

Egy gólgazdag mérkőzést láthatunk, ha minden támadó a legjobb formáját nyújtja majd, viszont nem tudnánk egyik csapatot sem megítélni győztesnek. Ahogy mondani szokták idegenben jó az x.

Reméljük jó mérkőzést láthatunk majd, amelyet egy kora délutáni időponton rendeznek majd meg. Kezdő sípszó 16:15 perc.

Frissítés

Hivatalos kezdők

Real Madrid: Lunin – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Modric, Tchouameni, Kroos – Valverde, Benzema, Vinícius Junior

Barcelona: Ter Stegen – Balde, Garcia, Kounde, Roberto – Pedri, Busquets, de Jong – Dembele, Lewandowski, Raphinha

A mérkőzésről itt írtunk bővebben.

Borítókép forrás: Fermi Twitter

Ezek is érdekelhetnek:

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .