Vasárnapi fociműsor – A legjobb meccsek

liverpool manchester city vasárnap

Most vasárnap pályára lépnek a top ligák legjobb csapatai. A nap három legjobban várt mérkőzése a Liverpool – Manchester City, PSG – Marseille és a Real Madrid – Barcelona. Lássuk a legjobb meccseket.

Angol bajnokság

Kétségtelenül a Liverpool – Manchester City a nap legjobban várt mérkőzése, amelyet 17:30-kor kezdenek. A Manchester City várhatja jobb helyzetből a találkozót, mert az Arsenal után 1 ponttal lemaradva a második helyen vannak a tabellán. Erling Haaland már 15 gólnál jár 9 mérkőzés után. A Liverpool az idei évben gyengélkedik, hiába szerződtették Darwin Nunezt, aki Sadio Mané után rúgná a gólokat, ám Nunez beilleszkedése még nem halad jól.

Google_news_logo

A Liverpool egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a City, ám mindössze 10 pontot tudott összegyűjteni. A héten a Glasgow Rangers otthonában rúgott 7 gólt Jürgen Klopp csapata, amely pozitív hangulatot teremthet az öltözőben, és kicsit több önbizalmat is adhat a játékosoknak. Mohammed Salah a második félidő 68′ percében csereként beállva 5 perc alatt rúgott mesterhármast, ami a Bajnokok Ligája történetének leggyorsabb mesterhármasa lett.

Hirdetések

Salah az angol bajnokságban egyenlőre még csak 2 gólt tudott rúgni, míg Firmino 6-ot. A gyors BL góljai miatt Salah talán újra erőre kap, amely sok gondot okozhat majd a City védelmének, főleg ha Firmino is jó napot fog ki. Az Enfield közönségén ez biztos nem fog múlni.

A forduló további mérkőzései:

Aston Villa – Chelsea
Leeds – Arsenal
Manchester United – Newcastle
Southampton – West Ham

Francia bajnokság

A forduló rangadója kétségtelenül a PSG – Marseille lesz. A bajnokságot a PSG vezeti, a Marseille pedig jelenleg a negyedik helyen áll mindössze 3 ponttal lemaradva a párizsiak mögött.

A fővárosiaknál Sergio Ramos eltiltás miatt nem játszhat, Kimpembe, Nuno Mendes és Pembele pedig sérülés miatt. Lionel Messi és Kylian Mbappé játéka viszont még kérdéses, előbbi nem játszott a heti Bajnokok Ligája mérkőzésen sem a Benfica ellen. Mbappé pedig bár gólt lőtt 11-esből, de úgy tűnik összeszedett egy kisebb sérülést, így Neymaron lesz a főszerep, hogy bizonyítsa képes egyedül is megnyerni a rangadót.

A Marseille-nél két hiányzó van, Kolasinac és Pedro Ruiz, és az utóbbi 5 mérkőzésükből 3-at megnyertek. A PSG viszont az elmúlt három mérkőzését képtelen volt megnyerni, és úgy néz ki a legnagyobb sztárok sem igazán boldogok.

Hirdetések

Spanyol bajnokság

Az El Clasico a spanyol foci legjobban várt mérkőzése. Mindkét csapat 22 pontos, ám a Barcelona várja a tabella éléről a találkozót, míg a Real Madrid élvezheti a hazai pálya előnyét.

A mérkőzés várhatóan a Benzema Lewandowski “csatáról” fog majd szólni, hiszen Lewandowski köztudottan azért igazolt a Barcelonába, hogy bebizonyítsa jobb Benzemánál. Jelenleg 9 góllal vezeti is a spanyol bajnokság góllövőlistáját, míg Benzema egy kicsit beragadva mindössze 3 gólt volt képes szerezni.

A Real-t továbbá a Courtois sérülése is súlytja, így kénytelenek a cserekapusukra hagyatkozni ezen a fontos mérkőzésen.

Erről részletesen ebben a cikkben írtunk: El Clasico 2022 október esélylatolgató – Mi várható a spanyol rangadón?

További mérkőzések

Német bajnokság

Union Berlin – Dortmund
Bayern München – Freiburg
FC Köln – Augsburg

Olasz bajnokság

Inter Milan – Salernitana
Lazio – Udinese
Spezia – Cremonese
Napoli – Bologna
Verona – AC Milan

Holland bajnokság

Ajax – Excelsior

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .