Zidane elárulja miért lett Benzema a legjobb

zidane elárulja miért lett benzema a legjobb

A Real Madrid korábbi vezetőedzője Zinedine Zidane elárulta, hogy miért lett Karim Benzema Aranylabdás.

A két francia már közel egy évtizede ápol szoros kapcsolatot, hiszen három Bajnokok Ligája címet és két LaLigá-t nyertek meg együtt a Real Madriddal.

Google_news_logo

Amint azt tudjuk Benzema hétfőn megnyerte az Aranylabdát az előző szezonban nyújtott nagyszerű teljesítményének köszönhetően.

Hirdetések

Zidane interjúja

“Olyan vagyok, mintha a bátyja lennék Karim-nak, kistesó és nagytesó, ahogy hívjuk egymást” – mondta Zidane a L’Equipe-nek adott nyilatkozatában.

“Hasonló a hátterünk, ő Lyonból én pedig Marseilleből valók vagyunk. Mindketten olyan környéken nőttünk fel, ahol nem volt könnyű az élet. Egyszerű külvárosi fiatalok voltunk, akiknek az volt az álmuk, hogy profi labdarúgókká váljanak. Ezt végül kemény munkával el is értük.”

“Tényleg sok a közös vonás bennünk, hiszen még a családjaink is Algéria falvaiból jöttek Franciaországba. Erről többször is beszélgettünk.”

A Real Madridnál töltött évek

Zidane ezután őszintén beszélt azokról a rosszabb időszakokról is, amin Benzema ment keresztül a Real Madridnál, ilyen volt például amikor legelőször nagyon fiatalon csatlakozott a csapathoz.

“Még akkor is, amikor problémái voltak, és az emberek azt hittek be fogja dobni a törölközőt, azt mondogatta magában, hogy: “Győzni akarok itt, és én leszek a legjobb”. És ez most sikerült is neki.”

“A sok kritika és a hatalmas nyomás ellenére nem csüggedt el, hanem épp ellenkezőleg. Erőt győjtött belőle. Ez az egyik dolog amit szeretek benne, hogy soha nem adja fel. Hagyta, hogy az emberek azt beszéljenek amit akarnak, viszont ma, a statisztikái és a rekordjai magukért beszélnek.”

Benzema a Real Madrid legendája lett

“Semmi kétség hozzá, hogy legendává vált a klubnál, hihetetlen dolgokat ért el, és ezért az emberek sokáig emlékezni fognak rá.”

“Személy szerint nagyon örülök neki, mert megérdemli amit elért. Mindig bízott önmagában, még akkor is amikor az emberek kritizálták őt. Viszont ez egyáltalán nem volt igazságos.”

Egyéb hírek:

Borítókép forrás: Fabrizio Romano Twitter

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .