ZöldDrogéria.hu – Natúr kozmetikumok szakértők által válogatva

Zölddrogéria

A ZöldDrogéria webáruház 2015-ben jött létre azzal a céllal, hogy minőségi, biztonságos bio és natúr kozmetikumokat kínáljon az egészséges szépségápolás és életmód iránt elkötelezett vásárlóknak. A webshopot Dia és Balázs, két zöld érzelmű, a fenntarthatóság útján járó vállalkozó hozta létre, akik korábban is munkatársak voltak egy társadalmi szervezetnél. Céljuk, hogy minél több ember számára kínáljanak alternatívát a természetes, s egyúttal vegyszermentes kozmetikai termékek mezején.

A tiltólistás kozmetikai webáruház

A ZöldDrogéria megalapításakor az a cél lebegett a szemük előtt, hogy olyan online áruházat hozzanak létre, ahol a “bio” és a “natúr” szavak nem csak a marketing részét képezik, hanem valós tartalom van mögöttük. Sajnos a természetes kozmetikumokat kínáló webáruházak nem nagyon válogatnak a magukat bio és natúr márkáknak beállító gyártók termékei között. Nem alkalmaznak minőségi szűrőt, s nem vizsgálják át a termékek összetevőit sem. Így azonban sok olyan szépségápolási termék is bekerül a kínálatukba, amik irritáló, allergizáló anyagokat, rosszabb esetben kockázatos, vagy bizonyítottan káros vegyületeket is tartalmaznak.

Google_news_logo

A ZöldDrogéria virtuális polcaira azonban csak olyan kozmetikumok kerülhetnek, melyek átmentek az alkalmazott minőségi szűrőkön. Minden egyes terméket a hivatalos összetevő-lista (más néven INCI) alapján vizsgálnak meg, elemzik az összetételét. Így vizsgálják azt is, hogy megfelelő mértékben tartalmaznak-e organikus hatóanyagokat, valamint, hogy biztosan nem tartalmaznak problémás összetevőket. A ZöldDrogéria kínálatát a házi szakértőjük, a kozmetikai alapanyagok vizsgálatára is specializálódott környezetkémikus, Simon Gergely segítségével összeállított tiltólista alapján válogatják.

Hirdetések

zölddrogéria rózsás arckrém

Természetes és vegyszermentes szépségápolás

A felállított, a biztonságot és a minőséget garantáló mérce lehetővé teszi, hogy a vásárlók anélkül válogassanak a termékek között, hogy aggódniuk kellene azok összetételük miatt. A ZöldDrogéria kínálatában megtalálható termékek közül az INCI-listák böngészése nélkül lehet válogatni: a tiszta összetétel, a magas hatóanyag tartalom és a problémafókuszú megoldások adottságnak tekinthetők. Minden termék adatlapján megtalálhatóak a sokat emlegetett összetevő-listák, az egyes összetevők jótékony tulajdonságainak összegzése, valamint a termékek hatásait és paramétereit összegző információk is. A kozmetikumok hatásaira vonatkozó leírásokat gyakran termék-tesztek készítésével és a vásárlói visszajelzésekkel is igyekeznek kiegészíteni.

A szigorú mérce miatt az ismert, hétköznapi márkák közül egy sem található meg a ZöldDrogéria kínálatában. Ezek a reklámokban sokat látott termékek bár nagyon kelendőek, sajnos többségük tartalmaz a ZöldDrogériánál tiltólistás összetevőt. A legelterjedtebb, a legtöbb átlagos kozmetikai termékben megtalálható problémás alapanyagok miatt a vizsgált márkák és termékek több mint 90%-a már az első körben kiesett. Sajnos még mindig túl gyakran található bennük irritatív hatású SLS vagy SLES, gyakran káros (hormonkárosító, rákkeltő) hatású tartósítószer (parabének, triklozán). Ezek közül viszont egy sem fordulhat elő a ZöldDrogéria kínálatában, együttesen pedig több mint 50 kockázatos vagy káros összetevő nem szívesen látott vendég a webáruházban.

Tekintettel a környezetre

A ZöldDrogéria alapítóinak nem titkolt célja, hogy a vásárlóik minél egészségesebb és biztonságosabb, vegyszermentes kozmetikumok közül válogathassanak. Mivel a kockázatos vegyi anyagok nem csak a vásárlók szervezetét, hanem a környezetünket is veszélyeztetik, így a tudatos, a természet állapotára is figyelemmel bíró fogyasztóknak erre is figyelmet kell fordítani. Bizonyára mindenki hallott már a korall-gyilkos naptejekről, amiket pl. Ausztráliában már be is tiltottak, de megannyi kozmetikum van, melyek aránytalan mértékben terhelik a környezetet. A ZöldDrogéria kínálatából válogatva a vásárló biztos lehet benne, hogy nem csak a saját és családja, de természeti környezetének jólléte és egészsége sem fog csorbát szenvedni.

A zöld elkötelezettség sok más szempontból is érvényesül a ZöldDrogéria webáruházban. A kínált termékek esetében elvárás, hogy a gyártók nem alkalmaznak a tesztelés során állati kísérleteket. Igyekeznek kizárólag vegán, tehát állati eredetű összetevőktől mentes kozmetikumokat beválogatni a kínálatba, jószerével csak méhek által előállított anyagok (pl. propolisz) jelentenek kivételt. Szintén szándéka a ZöldDrogéria alapítóinak a pálmaolaj-mentes kozmetikumok ismertebbé tétele, így a webshopban elérhető több mint 700 termék közül alig több mint 10 kozmetikumban található meg, azokban is csak nagyon alacsony arányban. Végül, de nem utolsó sorban a rendelésekhez felhasznált papír alapú csomagolóanyagok 90 százaléka újrahasznosított (PAP20, PAP22) papírból készültek, ezáltal is csökkentve tevékenységük karbon-lábnyomát.

Olvasd el további cikkeinket is:

Hirdetések
NewsPortal

NewsPortal

A NewsPortal igyekszik izgalmas témákkal szórakoztatni olvasóit. A portál mindazonáltal elfogad cikkeket különböző szerzőktől is. Olvass minket továbbra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .